Kansanlähetyspäivien junioriohjelma: Omaa toimintaa lapsille ja junioreille

Kansanlähetyspäivien lasten- ja junioreiden ohjelmassa lähestytään Ilo Sanomasta -teemaa 7–14-vuotiaita kiinnostavalla tavalla. Kansanlähetyksen juniorityöntekijä Jaska Palomäki kertoo, että lastenohjelma pyörähtää käyntiin perjantaina kuudelta Donkkis Big Night -toimintaillalla.

Leena Eerola ja Jaska Palomäki kutsuvat junnut ja perheen pienimmät osallistumaan Kansanlähetypäivien lastenohjelmaan. Kuva: Philippe Gueissaz

Leena Eerola ja Jaska Palomäki kutsuvat junnut ja perheen pienimmät osallistumaan Kansanlähetypäivien lastenohjelmaan. Kuva: Philippe Gueissaz

 

Kansanlähetyspäivien lasten- ja junioreiden ohjelmassa lähestytään Ilo Sanomasta -teemaa 7–14-vuotiaita kiinnostavalla tavalla. Kansanlähetyksen juniorityöntekijä Jaska Palomäki kertoo, että lastenohjelma pyörähtää käyntiin perjantaina kuudelta Donkkis Big Night -toimintaillalla.

– Siinä on aluksi opetusosuus, jossa on myös musiikkia ja rukousta. Toiminnallisessa osuudessa on monenlaista hauskaa tekemistä. Ilta päättyy iltapalaan, jonne voi tuoda herkkuja yhteiseen nyyttikestipöytään, Jaska Palomäki selvittää.

Lauantaina lapsille on omaa ohjelmaa koko päivän. Junnujen ohjelmaosuudet pidetään tänäkin kesänä navetan vintillä. Se on lämmittämätön tila, joten vaatetuksen suhteen Jaska Palomäki suosittelee varautumaan kylmempäänkin keliin.

Laaja toiminnallinen ohjelmatarjonta

Junioreiden ohjelmassa on toiminnalliset kanavat kello 16.00–17.30. Kanavissa on erilaisia harrasteita, kuten esimerkiksi urheilua, teatteria, tanssia, askartelua ja ke­miaa. Kanaviin ilmoittaudutaan erikseen lauan­taina kello 14 mennessä.

– Ilmoittautumisen yhteydessä voi valita, mihin kanavaan osallistuu. On tärkeää muistaa ilmoittautua, koska junnuohjelman kanaville voi osallistua vain rajoitettu määrä lapsia.

Junioreiden ohjelma jatkuu iltakahdeksaan asti kahta tunnin mittaista taukoa lukuun ottamatta.

Jaska Palomäki muistuttaa, että lasten liikkuminen Lähetyskeskuksen alueel­la on vanhempien vastuulla.

– On tärkeää, että vanhemmat sopivat lastensa kanssa, miten nämä saavat liikkua alueella.

Sunnuntaina lapset ovat vanhem­piensa mukana koko päivän.

Jaska Palomäki vinkkaa vielä, että junioreiden ja lastenohjelmaan tarvitaan myös talkoolaisia.

– Auttavia käsiä tarvitaan aina. Jos haluat olla avuksi vaikka lyhyemmänkin aikaa, piipahda lastenohjelmassa tai junnuohjelmassa. Kesken päivienkin voit tulla ilmoittautumaan, jos haluat olla avuksi jossain, Jaska Palomäki lisää.

Puuhaa perheen pienimmille

Kansanlähetyspäivillä on myös 3–6-vuotiaiden lasten ikätason huomioivaa tekemistä. Juniorityön vastaavan sijainen Leena Eerola kertoo, että lapsille on juhlasalissa erilaisia puuhapisteitä, joissa he voivat askarrella, leikkiä, muovailla, värittää ja rakennella. Lastenohjelmassa on myös laulu-, rukous- ja raamattuhetkiä, lähetysrasteja sekä vierailu lähetysnäyttelyssä, missä lapset tapaavat myös lähetystyöntekijöitä.

– Tänä vuonna meillä on lisäksi lasten pikakampauspiste, jonka tuotolla ostetaan Raamattuja Peshteran lapsille. Piste on auki ohjelma-ajan ulkopuolella, Leena Eerola kertoo.

Vanhemmat voivat jättää lapset seuraamaan ohjelmaa tai halutessaan olla itse mukana. Leena Eerola kertoo, että ohjaajat vastaavat ohjelman sujuvuudesta, mutta Lähetyskeskuksen alueella lasten liikkuminen on vanhempien vastuulla. Vanhempien tulee olla tavoitettavissa ja tulla hakemaan lapset sovitusti.

– Lastenohjelman turvallisuuden vuoksi lastenohjelman osallistujamäärä ohjelmaa kohden on rajoitettu. Mikäli lapsia on enemmän kuin voimme kerralla ottaa sisään, toivomme, että samat lapset eivät kokoaikaisesti olisi mukana. Näin kaikille järjestyisi mahdollisuus osallistua ohjelmaan.

Lastenohjelma on Lähetyskeskuksen ruokalarakennuksen juhlasalissa ruokalan yläkerrassa.

Leikkiä ja pomppimista puistossa

Lähetyskeskuksen alueella on otettu huomioon myös alle kolmevuotiaat lapset ja heidän vanhempansa.  Leikkipuiston vieressä, Pirttilä-rakennuksessa, on lastenhoitopiste, jossa voi käydä lämmittämässä lastenruokaa ja vaihtamassa vaippoja.

Leikkipuistossa on erilaisten kiipeilytelineiden ja muiden lisäksi juniori-ikäisille ja pienille lapsille omat pomppulinnat.

 

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!