Kansanlähetyspäiviä vietetään verkossa ja Ryttylässä

Mahdolliset rajoitukset voivat vielä vaikuttaa kesäjuhlien toteutukseen.

Kansanlähetyspäivien tunnelmaa kaksi vuotta sitten. Vastaavaa väenpaljoutta tuskin nähdään tänä kesänä. KUVA: MATTI KORHONEN

Kansanlähetyspäivät järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana eli samanaikaisesti Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla sekä fyysisesti Ryttylässä Lähetyskeskuksen alueella, mikäli koronarajoitukset sallivat. Päivät ajoittuvat heinäkuun ensimmäiseen viikonloppuun.

Fyysiseen tapahtumaan voidaan ottaa 500 henkilöä ja mukaan voi ilmoittautua Kansanlähetyspäivien verkkosivuilla 1.6. klo 9.00 alkaen. Kansanlähetyspiirit, seurakunnat ja pienryhmät voivat perustaa myös omia ”kisastudioita”, jossa juhlia seurataan yhdessä verkon kautta.

Tapahtumatuottaja Tomi ”Tode” Jurvanen kertoo, että tällä kertaa Ryttylään saapuva juhlaväki ei kokoonnu telttaan vaan nurmikentälle. Nuorille, lapsille ja juniori-ikäisille on paikan päällä omaa ohjelmaa.

Päivien teema on ”Evankeliumi kaikille”. Ohjelmaa ei ole vielä julkaistu, mutta Jurvanen antaa siitä jo muutaman maistiaisen. Mukana ovat esimerkiksi Päivi Räsänen, Kalle Mäenpää, Nina Åström sekä Gospel Power -yhtye. Pääohjelmaan kuuluu myös tilaisuuksia koko perheelle.

Jurvanen valmistautuu päiviin toiveikkaana:

– Meillä on luotto ja usko tulevaisuuteen, ja haluamme olla järjestämässä päiviä niissä olosuhteissa, jotka meillä on. Toivottavasti pääsemme ensi vuodelle suunnittelemaan taas isoja Kansanlähetyspäiviä.

Luvassa muitakin hybridijuhlia

Kesällä on luvassa monia hengellisiä kesätapahtumia, joiden ensisijainen osallistumispaikka on verkko. Rajoituksista riippuen myös erilaiset hybridimallit ovat yleisiä.

Esimerkiksi Evankeliumijuhlat järjestetään heinäkuun alussa ”monimuotoisena tapahtumana”. Juhlien tiedotteen mukaan luvassa on ainakin verkkojuhlat sekä tilanteen salliessa kokoontumisia eri paikkakunnilla sekä muutaman sadan hengen joukolla juhlapaikalla Turussa.

Hybridimallia on alustavasti kaavailtu myös Hengellisille syventymispäiville sekä Juhannuskonferenssille. Pelkäksi online-tapahtumaksi on linjattu ainakin Suviseurat ja Sanan Suvipäivät sekä Suomen Vapaakirkon kesäfestivaali.