Kansanlähetyspäiviä valmistellaan koko perheen voimin

Kansanlähetyspäiviä vietetään tulevana kesänä Kansanlähetysopistolla Ryttylässä 6.–8. heinäkuuta. Päivien valmisteluihin tarvitaan runsaasti talkoovoimaa.

Tomi Jurvanen toimii Kansanlähetyksellä myös mediatuottajana. Hänen äänensä on tuttu Radio Dein kuuntelijoille. Hän juontaa Raamattuavaimia ja tuottaa Raamattubuffet-ohjelmia. Kuva: Janna Granholm

Kansanlähetyspäiviä vietetään tulevana kesänä Kansanlähetysopistolla Ryttylässä 6.–8. heinäkuuta. Päivien valmisteluihin tarvitaan runsaasti talkoovoimaa. Kansanlähetyspäivien talkooviikko alkaa tänä vuonna maanantaina 2. heinäkuuta. Talkooviikolle osallistuminen on maksutonta, ja Kansanlähetys tarjoaa ruuat ja majoituksen sekä pientä oheisohjelmaa. Iltaisin kokoonnutaan rukoilemaan, laulamaan ja viettämään yhteistä ehtoollishetkeä.

– Talkooviikolle on toisinaan tullut mukaan kokonaisia perheitä, kertoo Kansanlähetyspäivien päävalvoja Tomi Jurvanen.

Hän on mukana tekemässä kesäjuhlaa ohjelman suunnittelusta käytännön toteutukseen.

Kolmen päivän osallistumisesta talkooviikolle saa myös lahjakortin vapaavalintaiselle Kansanlähetysopiston periodille. Lyhyemmänkin aikaa voi olla mukana: jo kuuden tunnin talkoovuorosta päivien aikana saa majoituksen, ruuat sekä talkoopaidan.

Parhaillaan on käynnissä vapaaehtoisten vastuunkantajien ja talkoolaisten rekrytointi. Ennen ja jälkeen Kansanlähetyspäiviä heitä tarvitaan noin 40–50. Tapahtuman aikana talkoolaisia tarvittaisiin noin 350 henkeä.

Myös junnut huomioidaan talkoissa

Tomi Jurvanen on huomannut, että junnujenkin mielestä on mukavaa olla tekemässä isompaa kesäjuhlaa. Hän on yhdessä vanhempien kanssa miettinyt, mikä olisi kiinnostavaa itse kullekin lapselle. Välillä joku on päässyt mukaan traktorin hyttiin tai katsomaan, miten äänentoistopöytä toimii.

– Monissa tehtävissä olemme huomanneet hyväksi, että mennään vähän junnujen ehdoilla. Silloin lapset saavat tulevaisuuttakin ajatellen hyvän mallin toimia ja mielekästä askaretta. Niistä kokemuksista voi kummuta tulevaisuuden haaveitakin.

Lisätietoa talkoo- ja vapaaehtoistehtävistä Kansanlähetyspäivien nettisivuilta.

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!