Kansanlähetysopisto laajentaa verkkokurssiensa tarjontaa

Tarkoitus on tarjota mahdollisuus opiskella Raamattua matalalla kynnyksellä oman arjen ja töiden ohessa, kertoo verkkokoulutus-vastaava Mattias Kaitainen.

Kurssit voi toteuttaa arjen ehdoilla. Olemme halunneet huomioida esimerkiksi kolmivuorotyöläisiä tai pienten lasten äitejä, joiden on hankalaa sitoutua tiettyyn ajankohtaan, Mattias Kaitainen kertoo. KUVA: MATTIAS KAITAISEN ARKISTO

Kansanlähetysopiston verkkokoulutusvastaavana aloitti elokuussa teologi Mattias Kaitainen, jonka tehtävänä on kasvattaa verkkokoulutuksen kapasiteettia. Tähän asti uusia verkkokursseja on ollut yksi tai kaksi vuodessa. Kaitaisen mukaan verkkokoulutuksella pyritään vastaamaan kesän aikana tulleisiin tiedusteluihin ja kyselyihin.

– Kyllä tällaiselle tuntuu olevan tarvetta. Nyt on aika panostaa verkkokoulutukseen.

Raamattua matalalla kynnyksellä – vaikka lenkillä

Uudet verkkokurssit on pyritty suunnittelemaan siten, että osallistuminen olisi mahdollista myös kiireisessä elämänvaiheessa oleville, Mattias Kaitainen kertoo. Kurssilainen saa itse valita, mihin kellonaikaan tehtäviä suorittaa.

– Kurssit voi toteuttaa arjen ehdoilla. Olemme halunneet huomioida esimerkiksi kolmivuorotyöläisiä tai pienten lasten äitejä, joiden on hankalaa sitoutua tiettyyn ajankohtaan tai lähteä Ryttylään lähijaksolle.

Kaitainen haluaa ravistella mielikuvaa verkkokurssista, jossa kyhjötetään tuntikausia tietokoneen ääressä.

– Etätöiden vuoksi monet istuvat tietokoneella koko päivän, joten ruudun tuijottaminen vielä töiden jälkeenkin saattaa tuntua puuduttavalta. Osa opetuksista on podcast-muodossa, joten niitä voi kuunnella vaikka lenkillä tai ruokaa laittaessa, ja käydä sopivassa välissä tietokoneen äärellä keskustelemassa muiden kanssa.

Kurssitarjontaa tarkoitus kasvattaa kevääksi

Syksyllä alkavat kurssit odottavat valmiina opiskelijoita, ja niille voi ilmoittautua kansanlähetysopiston nettisivuilla, Mattias Kaitainen kertoo. Syksyn kurssitarjontaan kuuluu tähän mennessä kurssi Luukaan evankeliumista, verkkolukupiiri Paavalin kirjeistä, ylösnousemuksen todisteita käsittelevä kurssi sekä Aleksi Markkasen vetämä apologia-kurssi.

– Itse olen erityisen innostunut verkkolukupiiristä. Kurssi tarjoaa alustan, jossa voi yhdessä pohtia luettua ja saada taustatietoa.

Keväälle kurssitarjontaa on tarkoitus kasvattaa. Kaitainen visioi raamattukurssien lisäksi esimerkiksi valokuvauskurssia, lähetysaiheisia kursseja sekä teologisen tiedekunnan valmennuskurssia. Verkkokurssit ovat maksullisia, mutta hinnat on pyritty pitämään maltillisina, Kaitainen kertoo.