Kansanlähetys täyttää 50 vuotta

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys täytti 50 vuotta toukokuun 29. päivä. Syntymäpäiviä vietämme pitkin vuotta kansanlähetyspiireissä eri puolilla Suomea.

Kuva: Susanna Sarimaa

Kuva: Susanna Sarimaa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys täytti 50 vuotta toukokuun 29. päivä. Syntymäpäiviä vietämme pitkin vuotta kansanlähetyspiireissä eri puolilla Suomea.

Kansanlähetysliike on puolivuosisataisen historiansa aikana ollut sekä Suomessa että maailmalla mukana kertomassa hyvää uutista Jumalan rakkaudesta ihmisiä kohtaan. Noihin vuosiin on mahtunut kaikkea sitä, mille Saarnaajan kirjassa luvataan oma aikansa. Kansanlähetysväki on istuttanut ja repinyt maasta, purkanut ja rakentanut, itkenyt ja nauranut, säilyttänyt ja viskannut menemään. Kaiken tämän keskellä olemme iloinneet sanomasta. Jumalan armon varassa olemme selvinneet tähän saakka ja sen varassa jatkamme tästä eteenpäin.

Juhlavuoden päätapahtuma, Kansanlähetyspäivät, järjestetään Ryttylässä 7.–9. heinäkuuta. Ilo Sanomasta -teeman alla on esillä tuttuja kasvoja vuosien varrelta. Ohjelmassa on raamattuopetusta, kuulumisia lähetyskentiltä, muistoja ja musiikkia, ajankohtaista asiaa ja aavistuksia tulevasta. Ohjelmassa on huomioitu kaikenikäiset juhlavieraat. Nykyiset ja entiset nuoret juhlivat yhdessä koko viikonlopun. Tapahtumaan on helppo osallistua myös lasten kanssa. Lapsille ja junioreille on omaa ohjelmaa perjantaina ja lauantaina.

Tapahtuman ulkomaisina vieraina ovat Mekane Yesus -kirkon Jimman-Bethel-synodin presidentti, pastori Hailu Abebe Kassa Etiopiasta sekä pastori Feymi Madjirov tyttäriensä Gülsen ja Türkan Madjirovan kanssa Bulgariasta. Itävallasta saapuvat muusikot Outi ja Lee, jotka viettävät tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaa. Ohjelmasta kerromme enemmän tämän lehden seuraavilla sivuilla.

Kansanlähetyspäivillä julkaistaan juhlakirja Rakkaus kantaa. Kirja on läpileikkaus Kansanlähetyksen viidestä vuosikymmenestä. Sadat valokuvat ja mukana olleiden muistot antavat mahdollisuuden kurkistaa historian tapahtumiin ja kaikkeen siihen, mitä nykyään­ teemme. Uuden Tien kirjateltassa on tarjolla laaja valikoima kristillisiä kirjoja – niin uutuuksia kuin vanhempaakin tuotantoa.

Kansanlähetyspäiviä edeltää Kansanlähetyksen Raamattukesä – Ensimmäisen Timoteuskirjeen sanoma. Ennakkoseminaarissa opettavat Niilo Räsänen, Leif Nummela ja Vesa Ollilainen. Yhteisen lauluillan johtaa Kaarina Savonen. Ennakkoseminaari alkaa 6. heinäkuuta kello 12.00.

Tervetuloa iloitsemaan hyvästä sanomasta ja juhlimaan 50-vuotiasta Kansanlähetystä Ryttylään!

Lisätietoja
kansanlahetyspaivat.fi
kansanlahetyspaivat.fi/ennakkoseminaari

 

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!