Kansanlähetyksen kehitysyhteistyö uudistuu

Kansanlähetyksen kehitysyhteistyö eriytyy Kansanlähetyksen lähetystyöstä markkinoinnin ja ilmeen kannalta. Kansanlähetyksen kehitystyölle lanseerattu uusi nimi on Toivon Avaimia – Keys & Hope. Kansanlähetyksessä on ollut tapana ajatella kehitystyötä avustustyönä, jossa toinen osapuoli on lahjoittaja ja toinen avunsaaja. Nykyisen työn periaatteet ja Suomen valtion kehitysyhteistyöpolitiikka korostavat yhteistyön merkitystä. – Jos vain annamme apua, se loppuu, kun työntekijä...

paajuttu_OK

Kansanlähetyksen kehitysyhteistyö eriytyy Kansanlähetyksen lähetystyöstä markkinoinnin ja ilmeen kannalta. Kansanlähetyksen kehitystyölle lanseerattu uusi nimi on Toivon Avaimia – Keys & Hope.

Kansanlähetyksessä on ollut tapana ajatella kehitystyötä avustustyönä, jossa toinen osapuoli on lahjoittaja ja toinen avunsaaja. Nykyisen työn periaatteet ja Suomen valtion kehitysyhteistyöpolitiikka korostavat yhteistyön merkitystä.

– Jos vain annamme apua, se loppuu, kun työntekijä lähtee kotimaahansa. Kehitysyhteistyö on sitä, että hankkeet suunnitellaan yhdessä avunsaajan kanssa. Mietitään, mitä tämä maa, tämä kylä, nämä naiset tai lapset tarvitsevat. Hankkeille pitää turvata myös tulevaisuus sen jälkeen, kun kehitysyhteistyöntekijä lähtee maasta pois. Tämä ajattelutapa on uutta, aluekoordinaattori Elisabet Elo toteaa.

Lue lisää uusimmasta Uudesta Tiestä (11/2014)