Jumalan johdatuksen maamerkkejä

Miten Jumala johdattaa, ja johdattaako hän? Toiset tuntuvat saavan selviä viestejä ja merkkejä suoraan Jumalalta, toiset eivät niitä kaipaakaan. Raamattu kuitenkin kehottaa etsimään Jumalan tahtoa, mutta miten sen löytää? Elämä on suurelta osin arkista: erilaisia pieniä ja isompiakin ratkaisuja täytyy tehdä niukkojen eväiden ja epäselvien maamerkkien varassa. Moneen kysymykseen ei löydy suoraa vastausta Raamatusta. Jatkanko…

kansi_OK

Miten Jumala johdattaa, ja johdattaako hän? Toiset tuntuvat saavan selviä viestejä ja merkkejä suoraan Jumalalta, toiset eivät niitä kaipaakaan. Raamattu kuitenkin kehottaa etsimään Jumalan tahtoa, mutta miten sen löytää?

Elämä on suurelta osin arkista: erilaisia pieniä ja isompiakin ratkaisuja täytyy tehdä niukkojen eväiden ja epäselvien maamerkkien varassa. Moneen kysymykseen ei löydy suoraa vastausta Raamatusta. Jatkanko seurustelua, mitä menen opiskelemaan, uskallanko ottaa lainaa, vaihdanko asuntoa tai työpaikkaa… listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Pastori ja evankelista Jorma Kalajoki kehottaa uusimmassa teoksessaan Johdatuksen maamerkkejä (Päivä 2013) rakastamaan elämää enemmän kuin varmuutta johdatuksesta. Aito varmuus löytyy elämällä Jumalan yhteydessä ja Jumalan lupausten varassa.

Lue uusimmasta lehdestä lisää pastori ja evankelista Jorma Kalajoen ajatuksia aiheesta.