Jumala tuli Jeesuksessa näkyväksi

Jumala tuli Jeesuksessa ihmiseksi näyttääkseen, minkälainen on todellinen ihmisyys. Jeesuksessa me kohtaamme ihmisyyden aidoimmillaan, puhtaimmillaan ja parhaimmillaan.

JOULUNA KRISTITYT ympäri maailmaa juhlivat Jeesuksen syntymää. Ihmiskunnan historian suurinta ihmettä. Sitä, että Jumala itse tuli ihmiseksi Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa ja asui meidän keskellämme.

Mutta miksi inkarnaatio, eli Jumalan ihmiseksi tuleminen tapahtui? Kun lähestyy Uutta testamenttia tämän kysymyksen kanssa löytää useita vastauksia. Jumala tuli Jeesuksessa lihaksi, koska hän halusi tehdä itsensä tunnetuksi meille. Joka on nähnyt Jeesuksen, on nähnyt Isän. Jeesus ilmoittaa Isän meille. Kun näemme Jeesuksen itkevän, näemme Jumalan itkevän, kun näemme Jeesuksen kärsivän, näemme Jumalan kärsivän. Kun Jeesus puhuu meille, Jumala itse puhuu meille. Jeesus on Jumala, ihmiseksi tulleena, meidän keskellämme.

JUMALA TULI myös Jeesuksessa lihaksi, koska hän tuli lunastamaan meidät. Edesmennyt kristitty teologi John Stott sanoo: ”Jeesuksen Jumaluus, Jeesuksen ihmisyys ja Jeesuksen vanhurskaus tekivät ainutlaatuisella tavalla mahdolliseksi sen, että hän on ihmisten lunastaja. Jos hän ei olisi ollut ihminen, hän ei olisi voinut lunastaa ihmisiä. Jos hän ei olisi ollut vanhurskas ihminen, hän ei olisi voinut lunastaa epävanhurskaita ihmisiä. Jos hän ei olisi ollut Jumalan Poika, hän ei olisi voinut lunastaa ihmisiä Jumalalle tai tehdä heistä Jumalan lapsia.”

Jeesus tuli meidän sijaissovittajaksemme. Hän, täysin synnitön, otti meidän syntisten paikan ja kuoli meidän sijaisenamme. Hän kärsi meille kuuluvan rangaistuksen ja me saamme hänen ristinuhrinsa tähden syntimme anteeksi.

Jeesus tuli myös ihmiseksi ollakseen meidän ylimmäinen pappimme. Ja minkälainen pappi hän onkaan. Heprealaiskirjeen kirjoittaja kuvailee Jeesusta meidän pappinamme: ”Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. ” (Hepr. 4).

JUMALA TIETÄÄ kokemuksellisesti, miltä ihmisenä oleminen ja kärsimys tuntuvat. Hän tietää myös mitä on olla kiusattu. Hän on itse ollut ihminen. Siksi hän on empaattinen, ymmärtäväinen ja lempeä Vapahtaja. Häntä voi turvallisesti lähestyä, heikko, kiusattu ja rikkinäinen ihminen.

Kun näemme Jeesuksen itkevän, näemme Jumalan itkevän, kun näemme Jeesuksen kärsivän, näemme Jumalan kärsivän. Kun Jeesus puhuu meille, Jumala itse puhuu meille.

Jumala tuli Jeesuksessa ihmiseksi näyttääkseen, minkälainen on todellinen ihmisyys. Jeesuksessa me kohtaamme ihmisyyden aidoimmillaan, puhtaimmillaan ja parhaimmillaan. Jeesus kävi läpi koko inhimillisen tunneskaalan ja hän näytti meille, mitä inhimillinen elämä on täyteläisimmillään tässä maailmassa. Siksi meitä kutsutaan seuraamaan häntä elämässämme.

JUMALA TULI IHMISEKSI kukistaakseen paholaisen ja kaiken demonisen pahuuden. Ristinkuolemallaan Jeesus kukisti paholaisen vallan ja riisui hänet aseista. Paholainen ei esimerkiksi voi enää syyttää meitä koska Jeesus Kristus on maksanut meidän syntivelkamme. Jeesuksella on myös valta vapauttaa ihminen pahan vallasta, ja hän on sen myös tehnyt miljoonien ihmisten elämässä. Kun Paavali lähetettiin julistamaan evankeliumia ihmisille, Jeesus sanoi, että hänet lähetettiin ”avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valkeuteen ja saatanan vallasta Jumalan tykö ja saisivat uskomalla minuun synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa” (Ap.t. 26:18)

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoista sisältöä tilaamalla lehden tästä. Katso alla olevasta videosta, miksi Pekka Simojoki tilaa Uutta Tietä: