Jokaisella on tarkoitus – mutta mikä se on?

En tiedä, mikä Jumalan yksityiskohtainen tarkoitus on sinun elämääsi varten, mutta olen varma, että tämä Raamatun sana on myös sinun kohdallasi totta: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia, minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11)

SUURIN OSA IHMISISTÄ KOKEE, että heidän elämällään on jokin tarkoitus. Se ilmenee eri tavoin. Kun joku on esimerkiksi selvinnyt täpärästi vaarallisesta tilanteesta, hän saattaa todeta, että ”ei ollut vielä tarkoitus, että minä lähden täältä”. Toinen taas saattaa sanoa jälkeenpäin, kun hänen toiveensa ei toteutunutkaan, että ”sitä ei sitten ollut tarkoitettu minulle” tai ”ehkä minulle oli tarkoitettu jotakin vielä parempaa”.

Myös ateisteilla on tällaisia tarkoituksen tai johdatuksen kokemuksia siitäkin huolimatta, että heidän oman elämänkatsomuksensa mukaan maailmassa ei todellisuudessa ole mitään tarkoitusta. Asiat tapahtuvat pohjimmiltaan vain sokeiden luonnonvoimien ja sattuman mukaan.

RAAMATUN MUKAAN ELÄMÄN TARKOITUS on Jumalan tunteminen. Tarkemmin sanottuna Jeesuksen tunteminen. Jeesus itse sanoi, että hän on tullut, jotta meillä olisi elämä, yltäkylläinen sellainen. Yltäkylläinen ei Jeesuksen opetuksessa viittaa rikkauteen ja menestykseen vaan nimenomaan Jumalan tahtoman tarkoituksen toteutumiseen.

Lopulta jokaisen ihmisen on kohdattava kuolema. Etenkin kuoleman edessä Jeesuksen merkitys on aivan ratkaiseva.

Tarkoituksen kokemisella on voimaannuttava vaikutus ihmisen elämässä. Keskitysleiristä selvinnyt itävaltalainen psykiatri Viktor Franklinin mukaan ne ihmiset, jotka kokivat, että heidän elämällään on tarkoitus, selvisivät muita paremmin ääriolosuhteissa.

Lopulta jokaisen ihmisen on kohdattava kuolema. Etenkin kuoleman edessä Jeesuksen merkitys on aivan ratkaiseva. Jeesus antaa ihmiselle tarkoituksen tähän elämään mutta myös sen päätyttyä. On sanottu, että ensimmäiset kristityt olivat vielä tunnetumpia ”kuolemantyylistään” kuin elämäntyylistään. Vastoinkäymisten, sairauksien ja kuoleman edessä kristityllä on aina toivo paremmasta. Tämä toivo ei perustu toiveajatteluun vaan siihen, että Jeesus ylösnousemuksellaan voitti kuoleman. Koska se on totta, kaikki, jotka uskovat häneen, tulevat nousemaan iankaikkiseen elämään.

ME TÄMÄN LEHDEN TEKIJÄT toivomme, että löytäisit elämäsi tarkoituksen Jeesuksen kautta yhteydessä Jumalaan. Niin me itsekin olemme löytäneet ja haluamme jakaa sen kokemuksen kanssasi. Jotta Jeesukseen voisi tutustua tuoreeltaan ja mahdollisimman suoraan, suosittelemme lämpimästi luettavaksi Uutta testamenttia. Kun itse aikoinaan tein niin samalla rukoillen, että Jumala itse puhuisi minulle ja tekisi itsensä minulle todelliseksi, minulle avautui kokonainen uusi maailma. Hakeuduin myös kristittyjen yhteyteen, josta löytyi uusia elinikäisiä ystäviä ja minun tapauksessani myös elämäntehtävä.

EN TIEDÄ, MIKÄ JUMALAN yksityiskohtainen tarkoitus on sinun elämääsi varten, mutta olen varma, että tämä Raamatun sana on myös sinun kohdallasi totta: ”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia, minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11)

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: