Jeesus tietää totuuden tuonpuoleisesta

Tämä elämä ei ole kaikki. Tämän elämän päätyttyä alkaa iankaikkisuus. Mitä me tiedämme siitä? Voiko kuoleman jälkeisestä elämästä sanoa mitään varmaa? Vain kaikkivaltias Jumala, joka tietää kaiken, voi kertoa ihmisille varmaa tietoa siitä, mikä heitä odottaa. Kristittyinä emme väitä itsestämme käsin tietävämme tuonpuoleisesta sen enempää kuin kukaan muukaan lähimmäisemme. Me uskomme ja luotamme siihen, mitä...

Tämä elämä ei ole kaikki. Tämän elämän päätyttyä alkaa iankaikkisuus. Mitä me tiedämme siitä? Voiko kuoleman jälkeisestä elämästä sanoa mitään varmaa? Vain kaikkivaltias Jumala, joka tietää kaiken, voi kertoa ihmisille varmaa tietoa siitä, mikä heitä odottaa.

Kristittyinä emme väitä itsestämme käsin tietävämme tuonpuoleisesta sen enempää kuin kukaan muukaan lähimmäisemme. Me uskomme ja luotamme siihen, mitä Jeesus meille opetti. Hänen ylösnousemuksensa kuolleista antaa kenelle tahansa tarpeeksi perusteita uskoa hänen opetuksiinsa. Jeesus kertoo meille totuuden tuonpuoleisesta.

Ja mitä Jeesus kertoo? Hänen opetuksensa ovat kaikkien kiinnostuneiden luettavissa Uudessa testamentissa. Jeesus puhui kuolemanjälkeisestä taivaasta ja helvetistä. Hän puhui molemmista yhtä tosina ja konkreettisesti olemassa olevina. Hänen mukaansa molemmat ovat yhtä loputtomia. Molemmissa on ihmisiä, jotka ovat tietoisia olemassaolostaan ja tilastaan. Jeesuksen mukaan on aivan selvää, että kaikki eivät pääse taivaaseen. Mutta yhtä selvää on sekin, että jotkut pääsevät.

Mikä ratkaisee ihmisen iankaikkisen kohtalon? Jeesuksen ja hänen valtuuttamiensa apostolien mukaan ratkaisevaa on ihmisen suhde Jeesukseen. Ne, jotka torjuvat Jeesuksen eivätkä usko häneen, eivät pääse taivaaseen. Taivaaseen pääsevät kaikki, jotka uskovat ja turvautuvat Jeesukseen omana Vapahtajanaan ja Herranaan. Miten Jeesuksen merkitys voi olla näin suuri ja ratkaiseva? Sen takia, että Jeesus on Jumala itse. Se, miten me suhtaudumme Jeesukseen, osoittaa miten me suhtaudumme Jumalaan itseensä. Jumala itse tulee meidän maailmaamme Jeesuksessa ja osoittaa meille rakkauttaan opettamalla meitä ja kuolemalla meidän syntiemme tähden ristillä.

Anteeksiantamukselle ja armahdukselle Jumalan edessä ei ole mitään muuta perustetta. Kaikki ovat taivaaseen pääsemisen suhteen Jumalan edessä lähtökohtaisesti samassa tilanteessa. Kukaan ei ole ansainnut itselleen taivaspaikkaa. Se on lahja, jota tarjotaan kaikille Jeesuksessa.

Jeesuksen elämän ja opetusten merkitys ihmiskunnalle on jo tässä elämässä mittaamaton. Tänäänkin miljoonat ihmiset maailmassa motivoituvat palvelemaan, auttamaan ja lohduttamaan lähimmäisiään Jeesuksen tähden. Jeesus synnytti historiaan diakonaalisen liikkeen, joka jatkuu maailman loppuun asti, kun yhä uudet ihmiset saavat hänen tähtensä motivaation elämään ja tekemään kaikenlaista hyvää. Tämän takia Jeesusta voi kunnioittaa ja ihailla. Se ei kuitenkaan ole hänen suurin merkityksensä ihmiselle. Suurinta ja ihmeellisintä on se, että Jeesus avasi tien Jumalan yhteyteen ja iankaikkiseen elämään.

Pyhäinpäivänä me muistelemme edesmenneitä rakkaitamme. He tietävät nyt henkilökohtaisesti, miten totta kaikki Jeesuksen opetukset olivatkaan. On viisasta uskoa ja luottaa häneen.