Japani-viikonloppu kokoaa toukokuun lopussa maan lähetystyöstä kiinnostuneita yhteen

Kansanlähetysopistolla Ryttylässä järjestetään 24.–26.5. ensimmäistä kertaa Japani-teemainen lähetystapahtuma nimeltä ”Yoroshiku! Japaninviikonloppu”.
Japanilaisia naisia kimonoissa.

Japani-viikonloppu järjestetään toukokuun lopulla Ryttylässä Kansanlähetysopistolla. Kuva Japanin pääkaupungista Tokiosta. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

Kansanlähetysopistolla Ryttylässä järjestetään 24.–26.5. ensimmäistä kertaa Japani-teemainen lähetystapahtuma nimeltä ”Yoroshiku! Japaninviikonloppu”.

Japani-viikonlopun järjestäjinä on entisiä ja nykyisiä Japanin-lähettejä. Yksi heistä, Asta Vuorinen, kertoo tapahtuman saaneen alkunsa toiveesta tavata omia lähettäjiä. Viikonloppu tuo yhteen lähetystyöntekijöitä ja lähettäjiä mutta sopii Vuorisen mukaan kaikille muillekin, jotka ovat kiinnostuneet lähetystyöstä ja erityisesti Japanin työstä. Vuorisen lisäksi viikonlopussa ovat mukana muun muassa hänen lähettikollegansa Joanna ja Petteri Rantamäki sekä Jorma Pihkala.

Osa ohjelmasta yhteistä Hope-minilähetyskurssin kanssa

Tapahtumassa kuullaan Japanin lähetystyöstä, kulttuurista ja evankeliumin etenemisestä maassa. Vuorinen odottaa mielenkiinnolla esimerkiksi Jorma Pihkalan luentoa ”Kristinusko Japanissa 30 minuutissa”. Lauantai-iltana luvassa on rennompaa iltaohjelmaa, Japani-show, jossa Rantamäet vetävät pienen keikankin, Vuorinen vinkkaa.

Samana viikonloppuna Ryttylässä pidetään myös Hope-minilähetyskurssi, jonka kanssa Japani-viikonlopulla on yhteistä ohjelmaa perjantaina ja sunnuntaina.

Entä mitä tarkoittaa viikonlopun nimessä oleva yoroshiku?

– Se on hyvin japanilainen fraasi, jota ei voi kääntää suoraan suomeksi, sillä merkitys vaihtelee tilanteen mukaan. Sillä voi lähettää terveisiä yhteiselle tutulle tai kiittää toisen näkemästä vaivasta, Asta Vuorinen avaa.

Piditkö jutusta? Saatat pitää myös:

Lähetyskutsun yhdistämät

Rantamäillä on nyt vuosi takana nousevan auringon maassa – katso kuvat!