Inkerin kirkon esimerkki rohkaisee

Taloudellisten haasteiden keskellä kasvava Inkerin luterilainen kirkko turvautuu työssään ja elämässään Raamattuun ja evankeliumiin Kristuksesta. Tämä kävi selvästi ilmi Kansanlähetysopistolla viime viikonvaihteessa pidetyillä Idäntyön päivillä. Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi kertoi puheenvuorossaan Inkerin kirkon nykyisestä tilanteesta. ”Strategiamme on hyvin yksinkertainen. Kouluttaa Raamatun avulla seurakuntalaisia, jotta he lähtisivät liikkeelle toteuttamaan Jeesuksen käskyä: ’Menkää kaikkeen maailmaan ja...

Taloudellisten haasteiden keskellä kasvava Inkerin luterilainen kirkko turvautuu työssään ja elämässään Raamattuun ja evankeliumiin Kristuksesta. Tämä kävi selvästi ilmi Kansanlähetysopistolla viime viikonvaihteessa pidetyillä Idäntyön päivillä. Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi kertoi puheenvuorossaan Inkerin kirkon nykyisestä tilanteesta. ”Strategiamme on hyvin yksinkertainen. Kouluttaa Raamatun avulla seurakuntalaisia, jotta he lähtisivät liikkeelle toteuttamaan Jeesuksen käskyä: ’Menkää kaikkeen maailmaan ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni’”, Kuukauppi julisti.

Inkerin kirkon pappiskoulutukseen tulee lisääntyvässä määrin opiskelijoita. Kuukauppi muistutti kuitenkin, että jos pappi voittaa yhden uuden jäsenen, jäseniä on kaksi. Jos hän sen sijaan kouluttaa viisi jäsentä, jotka kukin voittavat yhden, seurakunnassa on kymmenen uutta jäsentä.

Kaikilla kirkon työmuodoilla on missionaarinen ulottuvuus. Erilaiset työmuodot antavat mahdollisuuden julistaa evankeliumia. Jumalan sanan julistus raivaa esteet pois, niin että evankeliumi kirkastuu ja ihmisiä voi tulla elävään uskoon. Kun keskinäinen rakkaus vallitsee seurakuntalaisten välillä, se puhuttelee myös uskosta osattomia ihmisiä. Kun ihmisistä välitetään ja heidän puolestaan rukoillaan, tapahtuu joskus myös ihmeitä, piispa iloitsi. Esimerkiksi eräälle pariskunnalle syntyi vakavasti sairas lapsi. Kun lapsen puolesta rukoiltiin, hän parani. Nyt isä ja äiti käyvät kirkossa ja kiittävät Jumalaa.

Strategiamme on hyvin yksinkertainen. Kouluttaa Raamatun avulla seurakuntalaisia, että he lähtisivät liikkeelle toteuttamaan Jeesuksen käskyä: ”Menkää kaikkeen maailmaan…”

Inkerin kirkon koordinaattori Jukka Paananen puolestaan muistutti, että kristittyinä meidät on aina kutsuttu olemaan rauhan rakentajia. Meillä tulisi olla tämä oikea asenne myös Venäjää kohtaan, maana ja kansana. Terve ja raitis suhtautuminen myös viranomaisiin on tärkeää.

Paanasen mukaan Venäjän uuden uskontolain taustalla on maan nykytilanne ja samanlainen yritys varautua terrorismin vaaraan kuin muuallakin Euroopassa. Uutta uskontolakia ei ole suunnattu millään tavoin juuri kristinuskoa vastaan. Lain tarkoitus on pyrkiä turvaamaan yhteiskuntarauha ja antaa mahdollisuuksia puuttua ajoissa esiin nouseviin ääri-ilmiöihin. Sillä pyritään estämään rekrytointi ääriliikkeisiin.

Inkerin kirkon toimittaja Kristiina Paananen puolestaan muistutti, kuinka viime kesänä Suomen kristillisissä medioissa laajasti kerrottiin, että Venäjällä ovet ovat sulkeutumassa evankeliumille. Paanasen mukaan näin ei ole ja uutinen oli pahasti liioiteltu. Paananen kehotti kristittyjä kunnioittamaan kaikkia ihmisiä ja puhumaan aina totta. Koska olemme evankeliumin asialla, tarvitaan myös tilannetajua. ”Iloitaan siitä, että meillä on edelleen mahdollisuus vapaasti julistaa evankeliumia Venäjällä”, Kristiina Paananen kehotti.

Inkerin kirkon työ kokonaisuudessaan on rohkaiseva esimerkki siitä, miten kristityt voivat pienillä resursseilla tehdä suurenmoista työtä. Siihen ei tarvita enemmistössä olemista eikä valtavia resursseja. Kirkon kannalta paljon merkittävämpää on usko Kristukseen, rakkaus ja uskollisuus Jumalan sanalle.