Heureka säilytti tasa-arvon toiminnassaan

Jupakka osoittaa, että Setan piirissä on henkilöitä, jotka haluaisivat tuntuvasti kaventaa jopa perinteisen avioliiton kannattajien sananvapautta ja kokoontumisvapautta.

Vantaalla sijaitseva Tiedekeskus Heureka on vuosien mittaan toiminut lukuisten näyttelyjen ja tapahtumien keskuksena. Sen vuosittainen keskimääräinen kävijämäärä on lähes 300 000 henkeä. Noin viikon päästä Heurekassa järjestetään hiljattain Suomessa perustetun, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattoman, Aito avioliitto -yhdistyksen (aitoavioliitto.fi) tapahtuma. Puhujiksi ovat tulossa muun muassa suurmielenosoitukset avioliiton puolesta Ranskassa järjestäneen La Manif Pour Tous -järjestön presidentti Ludovine de La Rochère sekä Varro Vooglaid Viron avioliittoliikkeestä.

Tähän tapahtumaan liittyen nähtiin kuitenkin viime viikolla hämmästyttävä tapahtumaketju. Ensin Helsingin Setan (HeSetan) Helsinki Priden tuottaja Aleksi Saikkonen yritti painostaa Heurekaa lähestymällä sitä avoimella kirjeellä, jossa hän ihmetteli tekeekö tiedekeskus yhteistyötä Aito avioliitto ry:n kanssa. Lisäksi Setan valtakunnallisen kouluttajaverkoston jäsen Tero Kankaanperä uhkasi twitterissä boikoteilla ja mustamaa­lauksella niitä tahoja, jotka suostuvat tarjoamaan palveluita Aito avioliitto -yhdistykselle.

Kankaanpään mukaan ”Aito avioliitto on vihaliike jota yhdenkään julkisen toimijan tai liikeyrityksen ei pidä tukea! Seuraa paskamyrsky ja/tai boikotti.” Heurekan toiminnanjohtaja Tapio Koivun vastaus Saikkosen kirjeeseen HeSetan sivuilla 11.3. sisälsi puolestaan poikkeuksellisen kriittistä tekstiä Aito avioliitto -yhdistyksestä, joka siis on Heurekan asiakas. Koivu kirjoitti: ”Heurekalla ei ole mitään tekemistä yhdistyksen sanoman ja viestin kanssa ja tämän selventämiseksi haluamme todeta seisovamme samassa joukossa Tahdon!-kampanjan organisaatioiden kanssa ja tukevamme vahvasti lakia tasa-arvoisesta avioliittolaista.” Koivun mukaan ”viestin antaminen niin, että Heureka samaistetaan jollain tavoin yhdistyksen sanomaan, on meille erittäin vastenmielinen asia.” Tiedekeskus näytti siis puuttuvan oman asiakkaansa arvomaailmaan ja asettuvan julkisesti homoliikkeen puolelle.

Peliin puuttui
kuitenkin Heurekan hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Mäkinen (kok.). Hän kertoi AlfaTV:n uutiskauhassa, että Heureka sanoutuu irti toiminnanjohtajansa poikkeuksellisista mielipiteistä. Puheenjohtajan mukaan toiminnanjohtajan kanssa on keskusteltu, ja tämä on korjannut viestintäänsä. Heureka haluaa puheenjohtajansa mukaan olla kaikkien suomalaisten organisaatio. Hänen mukaansa myös Aito avioliitto -yhdistys on erittäin tervetullut järjestämään tapahtumaa Heurekassa.

Jupakka osoittaa, että Setan piirissä on henkilöitä, jotka haluaisivat tuntuvasti kaventaa jopa perinteisen avioliiton kannattajien sananvapautta ja kokoontumisvapautta. Kristittyjen on syytä herätä tekemään työtä omien yhteiskunnallisten oikeuksiensa puolustamiseksi ennen kuin se on liian myöhäistä. Tähän työhön voi hakea inspiraatiota Heurekassa 28.3. klo 14 Aito avioliitto -tapahtumasta.