Hengellisille kesäjuhlille kaverin kanssa

Hengellisten kesäjuhlien aika on alkanut. Niitä ei toki pidetä ainoastaan Suomessa, mutta ne ovat saaneet erityisen jalansijan maassamme. On monta hyvää syytä lähteä juhlille, päällimmäisenä Jumalan sanan kuuleminen. Tietysti Sanaa voi Suomessa kuunnella myös yksinään radion ja television kautta, tai hengellisten äänitteiden kautta. Monenlaiset modernit laitteet, kuten älypuhelimet, taulutietokoneet ja tietokoneet tarjoavat Jumalan sanan kuunteluun...

leif-srkln(1)

Hengellisten kesäjuhlien aika on alkanut. Niitä ei toki pidetä ainoastaan Suomessa, mutta ne ovat saaneet erityisen jalansijan maassamme. On monta hyvää syytä lähteä juhlille, päällimmäisenä Jumalan sanan kuuleminen. Tietysti Sanaa voi Suomessa kuunnella myös yksinään radion ja television kautta, tai hengellisten äänitteiden kautta. Monenlaiset modernit laitteet, kuten älypuhelimet, taulutietokoneet ja tietokoneet tarjoavat Jumalan sanan kuunteluun ja opiskeluun lähes loputtomat mahdollisuudet, joita tietysti kannattaa hyödyntää.

Siinä on kuitenkin aivan oma siunauksensa, kun tullaan suuremmalla joukolla koolle varta vasten kuuntelemaan opetuksia ja saarnoja. Myös yhteisellä laululla ja rukouksella on suuri merkitys. Melkein kaikilla hengellisillä kesäjuhlilla huomioidaan nykyään myös nuoret ja lapset, sekä yhteisessä ohjelmassa että erikseen.

Toinen merkittävä syy lähteä hengellisille kesäjuhlille onkin uskovien yhteyden hoitaminen. Sitä ei yhdelläkään kristityllä ole varaa aliarvioida. Sanonta ”yksinäinen puu ei kauan pala” sisältää vankan hengellisen totuuden. Ilman Sanaa ja rakentavaa hengellistä seuraa hengellinen elämämme ei pysy tasapainossa.

Hengellisillä kesäjuhlilla on tarjolla molempia. Uskovat tarvitsevat evankeliumin kuulemista yhä uudestaan. Monelle uskosta vieraantuneelle päivän viettäminen juhlilla voisi kuitenkin olla vielä paljon vallankumouksellisempi kokemus. Ei olisi lainkaan huono idea pyytää tänä kesänä jotakin tuttavaa mukaan hengellisille juhlille.

Oulun tuomiokapitulin varoituksella väärä osoite

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli antoi toukokuun lopulla neljälle papille varoituksen toimimisesta papillisessa tehtävässä Suomen evankelisluterilaisessa lähetyshiippakunnassa. Yksi varoituksen saaneista papeista on Kemijärven seurakunnan kirkkoherranvirasta kaksi vuotta sitten eläkkeelle jäänyt Lasse Marjokorpi. Hän ehti palvella rikkeettömästi kirkkomme pappina 40 vuotta. Kirkolliskokousedustajana hän toimi 12 vuotta. Inkerin kirkkoa hän on palvellut jumalanpalveluksilla neljännesvuosisadan ajan.

Minkä vakavan rikkeen Marjokorpi nyt eläkeläisenä on tehnyt ansaitakseen tuomiokapitulilta varoituksen? Hän on pitänyt muutaman luterilaisen jumalanpalveluksen pienelle ”väärälle” joukolle ihmisiä?

Oulun hiippakunnassa pappi voi kyllä pitää agnostikkoillan saamatta varoitusta, mutta jumalanpalvelus luterilaista tunnustusta korostaville ei käy. Tulikohan kukaan tuomiokapitulissa ajatelleeksi miltä tämä näyttää ja kuulostaa? Päätös näyttää sydämettömältä, joustamattomalta, poliittisesti korrektilta kirkkopolitiikalta. Juuri siltä mikä tehokkaasti vieraannuttaa ihmisiä kirkosta.

Päätöksen jälkeen puheet erilaisuuden hyväksymisestä ovat todella huono vitsi.

Eikö tuomiokapituli voisi seuraavaksi antaa meille kaikille kirkon jäsenille varoituksen iankaikkiseen kadotukseen joutumisen vaarasta ja Jeesukseen uskomisen välttämättömyydestä? Sellainen varoitus olisi aina tarpeellinen.