Hengellisiä ”reserviläisiä” kutsutaan palvelukseen

Suomi tarvitsee Jeesusta. Raamatun Jeesusta. Se tarvitsee häntä paljon enemmän, kuin se itse ymmärtää.

Suomessa on suuri määrä eläkkeellä olevia tai muuten aktiivipalveluksesta vetäytyneitä kristittyjä. Löytyy evankelistoja, opettajia ja monenlaisia lahjakkaita vaikuttajia. Jokainen on tietysti eläkkeensä ansainnut, mutta samalla on todettava, että jokaista kristittyä tarvittaisiin nyt kipeästi.

Ensinnäkin monien mielestä sanan- ja uskonnonvapaus ovat meillä Suomessa uhattuna. Pitkän linjan suomalainen mediavaikuttaja Tapani Ruokanen kirjoittaa: ”Raamatun siteeraaminen kuuluu sekä uskonnonvapauteen että sananvapauteen. Päivi Räsäsen syytteet vievät oikeuslaitosta kohti keskiaikaa. Sivistymätöntä moukkamaisuutta, häpeällistä ja tolkutonta.” Toiseksi maamme hengellinen tilanne on unelias. Tietämättömyys ja hengellinen välinpitämättömyys lisääntyvät.  Kolmanneksi ”maailman onnellisin kansa” voi huonosti. Monilla lapsilla ja nuorilla on henkistä pahoinvointia. Useita vanhuksia ahdistaa.

SUOMESSA TARVITAAN uusi hengellinen ja henkinen herääminen. Herätystä ei voi saada aikaan ihmisvoimin. Se on Jumalan lahja. Hän on antanut sen lahjan Suomelle jo useita kertoja. Hän yksin voi tehdä sen jälleen kerran. Samalla on myös jotakin, mitä me voimme tehdä. Me voimme pitää esillä Jumalan sanaa ja rukoilla. Mitä vähemmän sanaa kylvetään, sitä enemmän jumalattomuus etenee. Mitä enemmän sanaa kylvetään, sitä enemmän se myös vaikuttaa. Niin kuin Martti Luther sanoi uskonpuhdistuksesta: ”Sana on sen tehnyt.”

Suomi – ja koko Pohjola – pitää evankelioida ja opettaa uudestaan. Nyt on erittäin huono aika olla hiljaa. Pohjolasta on aikaisempina vuosikymmeninä lähtenyt ennätysmäärä lähetystyöntekijöitä, eikä heidän työnsä ole ollut turhaa. Se on kantanut paljon hyvää hedelmää. Uusia kristittyjä, seurakuntia ja jopa kirkkoja on syntynyt lähetystyön hedelmänä. Se voi tapahtua taas uudestaan.

RESERVISSÄMME ON toinenkin ryhmä, joka voisi potentiaalisesti kantaa vielä paljon hyvää hedelmää. He ovat eri yhteyksissä hengellisesti haavoittuneita. Lakihenkisyys, kovuus ja armottomat puheet ovat lyöneet heihin haavoja, minkä vuoksi he ovat vetäytyneet pois uskovien yhteydestä. Useat herätysliikejohtajat ovat viime vuosina pyytäneet anteeksi eri liikkeissä esiintyneitä väärinkäytöksiä. Kysymys kuuluu: riittääkö vielä voimaa antaa anteeksi, tai voisiko oman tilanteen nähdä uudessa valossa? Ei Jeesus niitä haavoja lyönyt. Hän on itsekin haavoitettu meidän tähtemme.

Jos ihminen on menettänyt toiveensa herätysliikkeiden suhteen, niin onhan edelleen olemassa Jumalan armon evankeliumi. Kun ihminen pettyy kristittyihin, se voi hyvin olla oikeutettua pettymystä. Mutta jos ihminen kuitenkin on säilyttänyt uskonsa Herraan Jeesukseen, hänen todistuksensa on kuulemisen arvoinen.

Ei tarvitse olla mikään monilahjakkuus vastatakseen kutsuun. Uskova sydän, kaksi tavallista kättä ja terve järki riittävät.

SUOMI TARVITSEE Jeesusta. Raamatun Jeesusta. Se tarvitsee häntä paljon enemmän, kuin se itse ymmärtää. Tarvitaan Jumalan uutta luovaa sanaa. Painettuna ja puhuttuna – ja jos mahdollista, niin vielä elettynäkin sanana.

Jeesus on edelleen täynnä armoa ja totuutta. Hän kysyy edelleen niin kuin Raamatun aikana: ”Kenet minä lähetän”? Ei tarvitse olla mikään monilahjakkuus vastatakseen kutsuun. Uskova sydän, kaksi tavallista kättä ja terve järki riittävät. Aivan tavallinen ihmisyys riittää. Palvelupaikkoja ja mahdollisuuksia on runsaasti avoinna. Miksi et ottaisi omaa paikkaasi valtakunnan työssä?

Piditkö artikkelista? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: