Häviäjien joukosta voittajan puolelle

Puolet maapallon asukkaista ei ole vieläkään kuullut evankeliumia Jeesuksesta. Harhaopit ja uskosta luopuminen leviävät räjähdysmäisesti.

Puolet maapallon asukkaista ei ole vieläkään kuullut evankeliumia Jeesuksesta. Harhaopit ja uskosta luopuminen leviävät räjähdysmäisesti. Islam kasvaa joillakin alueilla nopeammin kuin kristinusko. Samalla moraalinen rappio ja tietämättömyys leviävät. Luettelo masentavista uutisista on kristitylle pitkä, jopa loppumattoman tuntuinen. On syytä elää silmät auki ja olla realistinen, mutta pelkkiin huonoihin uutisiin ei kuitenkaan voi keskittyä. Silloin kristitty helposti masentuu eikä jaksa enää toimia ja taistella hyvän puolesta.

Kristityn tulee muistaa myös hyvät uutiset ja ilonaiheet. Uusi Tie kysyikin kuudelta kristillisen järjestön johtajalta, mistä he iloitsevat työssään. Voit lukea heidän ilonaiheistaan viereiseltä sivulta.

Yksi kristityn suurimpia syitä iloon on se, että tapahtui maailmassa tai kirkoissa mitä tahansa, mikään ei voi lopullisesti estää evankeliumin leviämistä. Ei vainot, ei vastustus, ei kirkkojen jakaantuneisuus tai uskovien heikkoudet, ei mikään. Jumala on päättänyt, että tämän valtakunnan evankeliumi on saarnattava kaikille kansoille. Vasta sitten tulee loppu. (Matt. 24)

On suunnaton etuoikeus olla mukana Jumalan valtakunnan työssä. Myös suomalaisten lähetysjärjestöjen kautta on julistettu evankeliumia ja autettu ihmisiä eri puolilla maailmaa. On oltu mukana kääntämässä Raamattu kokonaisuudessaan ja sen osia eri kielille. On perustettu uusia seurakuntia ja oltu mukana perustamassa muutamia kirkkojakin. Tämä työ jatkuu edelleen ja kantaa Jumalan armosta hedelmää maailmalla.

Kun Kristus-kuningas palaa, luopioita kohtaa rangaistus ja Jumalan sanalle uskolliset osoittautuvat voittajiksi.

Tietysti paljon enemmän olisi voitu ja voitaisiin tehdä, ellei luopumus, rakkauden puute ja harhainen teologia olisi esteenä. Kuitenkaan Jumalan valtakunnan etenemistä ei voi kukaan lopullisesti pysäyttää. Ne, jotka pyrkivät irrottamaan kirkkoja ja kristittyjä Raamatusta, ovat häviäjiä. Tässä ajassa voi näyttää siltä, että he saavat voiton toisensa jälkeen, mutta he kärsivät lopulta murskatappion. Raamatun opetukset osoittautuvat lopulta todeksi. Kun Kristus-kuningas palaa, luopioita kohtaa rangaistus ja Jumalan sanalle uskolliset osoittautuvat voittajiksi. Eivät omasta ansiostaan, vaan Jumalan armosta, joka ei jäänyt heidän kohdallaan turhaksi. Tämä on yksi suuri ilon ja toivon aihe kristitylle: hänet on siirretty häviäjien joukosta voittajan puolelle.

Monia muitakin kristityn ilon aiheita voisi mainita, kuten Jumalan johdatuksen ja rukousvas­taukset, kristittyjen yhteyden ja tietysti Jumalan iäti pysyvän, luotettavan sanan, Raamatun.

Sitten on vielä se perimmäinen, kestävä ilon aihe. Kun uskoessamme Kristukseen olemme siirtyneet oman syntisyyden aiheuttamasta tappiosta Kristuksen voiton puolelle, olemme saaneet syntimme anteeksi ja meidän nimemme on kirjoitettu taivaan kirjoihin. (Luuk. 10) Tästä Jeesus itse kehottaa meitä iloitsemaan. Olemme oppineet tuntemaan hänet ikuisena ystävänä, Vapahtajana ja Herrana. Sen suurempaa iloa ei ole olemassa. Se on enemmän kuin iloa, se on autuutta.

Piditkö lukemastasi? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja, kun tilaat Uuden Tien klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa!