Hannu Takkula on huolissaan antisemitismin noususta Euroopassa

Europarlamentaarikko Hannu Takkula on huolissaan siitä, että Euroopan unionin on unohdettu syntyneen ensisijaisesti arvoyhteisöksi. Takkula puhui viime viikonloppuna Israel-päivillä Kansanlähetysopistolla. – EU syntyi holokaustin tuhkan päälle. Kun liittoutuneet avasivat kaasukammioiden ovet, he kauhistuivat ja totesivat: ei koskaan enää. – EU on arvoyhteisö. Täysin uskollisia ei niille arvoille ole kuitenkaan oltu. Ihmisoikeuksia poljetaan,  antisemitismi ja fasismi...

Takkula_nettiinEuroparlamentaarikko Hannu Takkula on huolissaan siitä, että Euroopan unionin on unohdettu syntyneen ensisijaisesti arvoyhteisöksi. Takkula puhui viime viikonloppuna Israel-päivillä Kansanlähetysopistolla.

– EU syntyi holokaustin tuhkan päälle. Kun liittoutuneet avasivat kaasukammioiden ovet, he kauhistuivat ja totesivat: ei koskaan enää.

– EU on arvoyhteisö. Täysin uskollisia ei niille arvoille ole kuitenkaan oltu. Ihmisoikeuksia poljetaan,  antisemitismi ja fasismi ovat  nousussa. Fasistisia puolueita on päässyt valtaan parlamentteihin asti, Takkula toteaa.

Esimerkkinä hän mainitsee Unkarin äärioikeistolaisen Jobbik-puolueen, jonka jäsenien joukossa on myös kristittyjä kalvinisteja.

– Budabestin Israel-kokous jouduttiin perumaan, koska turvallisuutta ei voitu taata. Motoristit kiersivät synagogan ympärillä sloganilla ”kaasua lisää”. Kyllä minä ihmettelen, miten se voi tänä päivänä olla mahdollista.

Lue tämän viikon Uusi Tie –lehdestä lisää.