Evankelistana loppuun saakka

Kenenkään muun ei tarvitse olla Billy Graham, mutta me kaikki, jotka uskomme Jeesukseen, olemme myös hänen todistajiaan loppuun saakka.

leif-pkMaailman kuuluisimmalta evankelistalta, 97-vuotiaalta Billy Grahamilta, on viime vuosina ilmestynyt kirja lähes joka vuosi. Jokaisen niistä on pitänyt olla viimeinen. Nähtäväksi jää, tuleeko hänen viime vuoden lopulla julkaistusta kirjastaan Where I Am: Heaven, Eternity, and Our Life Beyond (Missä minä olen: Taivas, iankaikkisuus ja meidän elämämme tuonpuoleisessa, ei vielä suomennettu) todella viimeinen. Siinä Billy Graham ottaa aiheen jokaisesta Raamatun kirjasta. Hän osoittaa, miten koko Raamatun läpi puhutaan pelastetuista ja pelastumattomista: kahdesta tiestä, valinnoista, pelastuksesta tai kadotuksesta, Jeesukseen uskomisesta tai hänen hylkäämisestään, iankaikkisesta elämästä tai iankaikkisesta rangaistuksesta, taivaasta tai helvetistä. Hän opettaa, miten pelastus on meille ilmainen lahja, mutta se maksoi Jeesukselle kaiken.

Evankelista Billy Graham on saarnannut livenä suuremmalle ihmisjoukolle kuin kukaan muu koskaan elänyt ihminen, kaikilla mantereilla ja 185 maassa. Tehtävänsä, maineensa ja lahjansa arvoisesti hän evankelioi loppuun saakka. Kertomuksin, esimerkein ja Raamatun sanalla hän vetoaa uusimmassa kirjassaan lukijaansa uskomaan Jeesukseen. Toisin kuin monet muut, Graham ei maalaa helppoa tietä sille, joka haluaa seurata Jeesusta. Kirjassa puhutaan myös selvästi helvetistä. Graham ei pyri pehmentämään helvetin todellisuutta ja Raamatun opetusta siitä. Se on kirjaimellisesti toivottomuuden, pimeyden ja rakkaudettomuuden iankaikkinen asuinsija.

Billy Grahamin tekstiä lukiessa tulee mieleen, miten Jumala on jokaiselle Kristuksen jälkeiselle aikakaudelle antanut niitä, jotka vetoavat, kehottavat ja julistavat omalle sukupolvelleen uskollisesti Jumalan sanaa. Jotkut heistä ovat Grahamin kaltaisia tunnettuja julkisuuden henkilöitä, jotka ovat päässeet tervehtimään useita presidenttejäkin. Toiset ovat tuntemattomia, jotka ovat uskollisesti kertoneet ja todistaneet Jeesuksesta lähimmäisilleen. On suurta Jumalan armoa ja rakkautta, että hän lähettää sanansaattajiaan yhä uudestaan kertomaan, varoittamaan ja vetoamaan ihmisiin.

Kaikki eivät usko. Kaikki eivät uskoneet silloinkaan, kun Jeesus itse oli maan päällä puhumassa ihmisille. Eivätkä kaikki usko nytkään, kun hän puhuu sananpalvelijoittensa kautta. Billy Graham on monella tapaa ollut tehtävässään menestyksekäs. Mutta suurin osa kuulijoista ei ole uskonut myöskään häntä tai hänen maailmankuulua evankelista-poikaansa Franklin Grahamia. Miljoonat ovat kuulleet, mutta hylänneet heidän sanomansa.

On kuitenkin puhuttelevaa seurata, miten Billy Graham, joka on jo tavoittanut satoja miljoonia ihmisiä evankelioimiskokoustensa, elokuviensa ja kirjojensa kautta, edelleen jatkaa loppuun saakka evankelistana, viimeiseen hengenvetoon asti. Kenenkään muun ei tarvitse olla Billy Graham, mutta me kaikki, jotka uskomme Jeesukseen, olemme myös hänen todistajiaan loppuun saakka.