Evankelistaa puukotettiin Lontoon Hyde Parkissa

Entinen muslimi, nykyinen kristitty apologeetta ja evankelista Hatun Tash joutui puukotuksen kohteeksi Lontoon Hyde Parkin Speakers’ Corner -kokoontumispaikalla 25. heinäkuuta.

Hatun Tash keskustelee poliisin kanssa puukotuksen jälkeen. KUVA: KUVAKAAPPAUS YOUTUBE-VIDEOLTA

Entinen muslimi, nykyinen kristitty apologeetta ja evankelista Hatun Tash joutui puukotuksen kohteeksi Lontoon Hyde Parkin Speakers’ Corner -kokoontumispaikalla 25. heinäkuuta. Asiasta uutisoivat muun muassa Evangelical Focus ja Premier Christianity. Puukotuksesta on tallennettuna videokuvaa YouTubessa.

Hatun Tash oli keskustelemassa uskosta muslimien kanssa, kun häntä puukotettiin käteen ja kasvoihin. Tashin kollega Jay Smith kertoo YouTube-videolla, 25.7. että nainen voi hyvin ja on toipumassa puukotuksesta.

Hyökkääjä oli mustiin pukeutunut nuori mies. Daily Mailin mukaan puukotuksella oli noin kolmekymmentä todistajaa paikan päällä, mutta poliisi ei ole siitä huolimatta saanut hyökkääjää kiinni.

Hatun Tash tunnetaan hyvin suorasta islam-kritiikistä. Speakers Cornerissa hänellä oli yllään Charlie Hebdo -paita. Charlie Hebdo on ranskalainen satiirilehti, jonka toimitukseen hyökättiin 2015 sen jälkeen, kun lehti oli julkaissut Muhammed-pilakuvia.

Uusi Tie haastatteli Hatun Tashia European Leadership Forum -tapahtumassa vuonna 2016. Tash kertoi kasvaneensa turkkilaisperheessä, ja hänen isänsä oli imaami. Tash oli muslimi elämänsä ensimmäiset 27 vuotta, mutta kääntyi kristityksi Englannissa, jonne hän muutti lakitieteen opintojen perässä.

Oliko artikkeli kiinnostava? Saat lisää mielenkiintoisia juttuja tilaamalla Uuden Tien verkkolehden tästä. Jaa artikkeli myös sosiaalisessa mediassa.

Tutustu myös visioomme alla olevan videon kautta: