Evankelioinnin ystävät koolla

Seinäjoella vietettiin 4.–6. elokuuta Evankelistojen yhteyspäiviä, joihin osallistui sekä kokeneita evankelistoja että tavallisia kristittyjä ja seurakuntien vapaaehtoisia. Majakka-seurakunnan johtaja Antero Laukkanen oli mukana Evankelistojen yhteyspäivillä seitsemättä kertaa. Hänen mielestään tapahtuma on ainutlaatuinen, koska laaja joukko eri seurakuntien ja järjestöjen jäseniä tulee yhteen rakentumaan uskosta. – Evankelistojen yhteyspäivät ovat syntyneet ystävyydestä eivätkä hallintopäätöksellä. Se on harvinaista....

pääjuttuSeinäjoella vietettiin 4.–6. elokuuta Evankelistojen yhteyspäiviä, joihin osallistui sekä kokeneita evankelistoja että tavallisia kristittyjä ja seurakuntien vapaaehtoisia.

Majakka-seurakunnan johtaja Antero Laukkanen oli mukana Evankelistojen yhteyspäivillä seitsemättä kertaa. Hänen mielestään tapahtuma on ainutlaatuinen, koska laaja joukko eri seurakuntien ja järjestöjen jäseniä tulee yhteen rakentumaan uskosta.

– Evankelistojen yhteyspäivät ovat syntyneet ystävyydestä eivätkä hallintopäätöksellä. Se on harvinaista. Tämä on ainoa tapahtuma, jonka organisaatio on aito verkostomalli ja kasvaa luontaista kasvua. Ihmiset tulevat tänne, koska haluavat, eivätkä työkomennuksesta, Laukkanen sanoo.

Huoli yhdistää

Viime vuosina tapahtuma on kasvanut, koska muutkin kuin hengellisessä leipätyössä olevat ovat siitä kiinnostuneet. Vuonna 2013 paikalla oli noin 300 osallistujaa, tällä kertaa jo lähes 400.

– Poikkeuksellinen ilmapiiri vetää tänne. Jaamme huolen Suomen voittamisesta Jeesukselle, Laukkanen selittää.

– Itse olen priorisoinut yhteyspäivät tosi korkealle. Hyvin vähän järjestetään tapahtumia, joissa työntekijät voivat virkistyä ja tulla yhteen yli kirkkokuntarajojen. En tiedä muita kuin tämän, evankelista toteaa.

Tavat vaihtuvat, Henki on sama

Jeesuksesta kertominen on haaste Suomessa, jossa monet haluavat painaa kristinuskon villaisella. Laukkasen mukaan nykypäivän kulttuuri täytyy ottaa evankelioin­nissa huomioon.

– Evankeliumi pitää olla ymmärrettävä tämän ajan ihmiselle. Emme voi toimia samalla tavalla kuin 50-luvulla, mutta voimme toimia saman Hengen voimassa. Ihmiset tulevat Jumalan luokse, koska Pyhä Henki vetää heitä, Laukkanen painottaa.

– Se on aina hengellinen tapahtuma, kun ihminen tulee uskoon.

Hänen mielestään evankeliointi ei ole vaikeaa, jos oma asenne on kohdallaan.

– Siitä, mille sydän palaa, ihminen puhuu, mies tähdentää.

Mitä opit yhteyspäivillä, Mika Tuovinen?

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen ajoi yötä vasten Seinäjoelle, koska halusi edes vähän aikaa iloita yhteyspäivistä kiireen keskellä.

– Kun miettii kristittyjen yhteyttä, on paljon asioita, jotka vievät siitä poispäin. Mutta Kristus ja yhteinen tehtävä yhdistävät, hän totesi päivien loputtua.

Evankelistojen kokoontumisajot, niin kuin hän tapahtumaa nimittää, ovat hänelle piristyshetki. Tuovisen mielestä evankelistat ovat iloista ja kuitenkin vakavaa väkeä.

– Huumori kukkii, ja samalla puhutaan syvällisistä asioista.

Tuoviselle jäi erityisesti mieleen yksi ajatus yhteyspäiviltä.

– Evankelista on ihminen, joka uskoo Jeesukseen ja haluaa kertoa siitä. Usein tehtävälle asetetaan liikaa vaatimuksia ja määritelmiä, hän muistuttaa.

MattiKari_OK
Evankelistojen yhteyspäivien pääkoordinaattori Matti Kari osallistui vakavan sairauden vuoksi päiville vain videon välityksellä. – Minua on kantanut se, että seurakunta on rukoillut. Kiitän siitä, Kari totesi. Kuva viime vuodelta. Kuva: Susanna sarimaa

”Jokainen päivä on lahja”

Evankelistojen yhteyspäivien pääkoordinaattori on vuosia ollut evankelista ja liikemies Matti Kari. Vakavan sairauden vuoksi hän osallistui tapahtumaan vain videon välityksellä. Vaikeat ajat ovat saaneet miehen pohtimaan uudelleen elämän arvoja.

– Minua on kantanut se, että seurakunta on rukoillut. Kiitän siitä. En olisi selvinnyt ilman sitä ja läheisten ja puolison tukea, Kari kertoi terveisensä videolla.

Viime keväänä Kari panosti aikaansa yhteyspäivien suunnitteluun. Viikkoa ennen päiviä hän sai kuitenkin jälleen komennon sairaalaan.

– Tulehdusarvot nousivat yllättäen. Tilanne on epävarma, elän päivän kerrallaan. Ihminen usein suunnittelee, että teen tätä ja tätä ensi vuonna. Minä ajattelen, että teen asian, jos Jumala suo ja elän. Jokainen päivä, jonka olen saanut, on lahja, Kari korosti.

Hän haluaa käyttää loppuelämänsä antaen enemmän aikaa läheisilleen ja tehden Jumalan valtakunnan työtä.
– Haluaisin julistaa mahdollisimman monille, että Jeesus on pelastaja ja vie kerran taivaaseen, evankelista toivoi.

Yksi lyhde kerrallaan

Matti Kari todisti myös siitä, miten hän on saanut olla Jumalan käytössä sairauden seurauksena.
– Matkan aikana on tapahtunut uskomattoman hienoja asioita. Olen saanut olla kuuntelemassa ihmisten elämäntarinoita ja rukoillut monien puolesta. Moni on tullut uskoon uskomattomissa tilanteissa, hän iloitsi.

Kari kertoi eräästä näystä, jonka hän oli saanut toiselta uskovalta. Siinä hän seisoi viljapellon keskellä kädet koholla ja sai lupauksen Jumalalta, että nyt viljaa voi leikata.

– Kun olin kuullut näystä, sanoin Jumalalle, että en ole leikkuupuimuri, mutta pyydän, että annat sirpin niin voin yhden lyhteen kerrallaan leikata Jumalan valtakuntaan. Näky toteutui tunnin päästä sairaalan saunassa, kun johdatin erään miehen uskoon. Siinä oli yksi lyhde.

Lopuksi Matti Kari rohkaisi kuulijoitaan kertomaan evankeliumia siellä, missä he ovat: koulussa, työpaikalla tai missä tahansa muualla.

– Älä vähättele itseäsi. Kaikkien ei tarvitse olla pönttösaarnaajia niin kuin Kalevi Lehtinen tai Billy Graham, vaan voimme olla Matti Meikäläisiä, joilla on yhteinen tavoite: saattaa mahdollisimman monta ihmistä Jumalan valtakuntaan, hän kannusti.