Etelä-Sudanissa kaivataan rauhaa ja anteeksiantoa

– Piispamme Wilson Noah Rule on kiertänyt toisten kirkkojen johtajien kanssa eri kaupungeissa vetoamassa ihmisiin, että he pyrkisivät rauhaan ja antaisivat toisilleen anteeksi. Kirkonjohtajat ovat tavanneet myös maan johtoa. Heidän viestinsä poliittiselle eliitille on sama kuin muulle kansalle: rauha ja anteeksiantamus ovat ainut tie eteenpäin, Sleyn lähetti Antti Saarenketo kertoo. Etelä-Sudan kärsii laajasta väkivallasta ja…

sudan

– Piispamme Wilson Noah Rule on kiertänyt toisten kirkkojen johtajien kanssa eri kaupungeissa vetoamassa ihmisiin, että he pyrkisivät rauhaan ja antaisivat toisilleen anteeksi. Kirkonjohtajat ovat tavanneet myös maan johtoa. Heidän viestinsä poliittiselle eliitille on sama kuin muulle kansalle: rauha ja anteeksiantamus ovat ainut tie eteenpäin, Sleyn lähetti Antti Saarenketo kertoo.

Etelä-Sudan kärsii laajasta väkivallasta ja humanitaarisesta kriisistä. Jopa 10 000 ihmistä on saanut surmansa ja 700 000 joutunut pakenemaan kodeistaan. Yli 76 000 ihmistä on ahtautunut turvaan YK:n toimitiloihin eri puolilla maata. Naapurimaihin Etiopiaan, Ugandaan, Keniaan ja Sudaniin on lähtenyt yli 110 000 ihmistä.

Etelä-Sudanin tilannekatsaus uusimmassa Uudessa Tiessä.