Egypti. Nyt.

Viime kuukausina Egyptissä on poltettu kymmeniä kirkkoja ja tapettu satoja ihmisiä. Väkivaltaa pelätään jatkuvasti, mutta maan kristityt eivät aio vaipua epätoivoon. – Usein puhutaan arabikeväästä. Kuinka voi olla kevät, kun tuhansia ihmisiä on tapettu? Egyptin talous on laskenut yli 30 prosenttia viimeisten 2–3 vuoden aikana. Bensiinin ja sähkön saannissa on ollut katkoja. Viisi miljoonaa ihmistä...

Egypti_paakuva_web

Viime kuukausina Egyptissä on poltettu kymmeniä kirkkoja ja tapettu satoja ihmisiä. Väkivaltaa pelätään jatkuvasti, mutta maan kristityt eivät aio vaipua epätoivoon.

– Usein puhutaan arabikeväästä. Kuinka voi olla kevät, kun tuhansia ihmisiä on tapettu? Egyptin talous on laskenut yli 30 prosenttia viimeisten 2–3 vuoden aikana. Bensiinin ja sähkön saannissa on ollut katkoja. Viisi miljoonaa ihmistä on työttömänä ja kristityt kohtaavat pahinta vainoa neljäänsataan vuoteen, luettelee egyptiläinen kristitty lääkäri Samuel Maher.

Hän vieraili viime viikolla Suomessa muun muassa puhumassa Maahanmuuttoviraston järjestämässä Pohjois-Afrikan kristityt -seminaarissa. Egyptissä viimeiset kuukaudet ovat olleet poikkeuksellisen väkivaltaisia sen jälkeen, kun islamistinen Muslimiveljeskunta syrjäytettiin vallasta 3. heinäkuuta 2013.

– Viimeisten kolmen kuukauden aikana 75 kirkkoa on poltettu, Raamattuseuran kaksi tärkeintä kirjakauppaa poltettiin. Yli 500 ihmistä on tapettu, Maher kertoi.

Hän ei silti ole menettänyt toivoaan Egyptin valoisammasta tulevaisuudesta.

– Nyt saamme jälleen autoihimme bensaa, talous on alkanut hieman kohentua. Rukoilemme ja luotamme, että aurinko nousee taas ja tulevaisuus on valoisampi.

Muslimiveljeskunta hallitsi maata noin vuoden verran, kesästä 2012 kesään 2013. Tämä on ollut hyvin raskasta aikaa maan kristittyjen kannalta, jotka ovat joutuneet kohtaamaan syrjintää. Tässäkin Maher näkee valoisamman puolen.

– Viime vuosien aikana kristityt ovat kokeneet, että heidän on oltava täysin riippuvaisia Herrasta ja hänen voimastaan. Kaikki tämä kristittyjen kohtaama vaino on tehnyt heistä vahvempia, uskollisempia ja luottavaisempia Jumalaa kohtaan, Maher sanoo.

Lue lisää Uuden Tien printtilehdestä.