Darimu

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Raimo, ”Aki”, Tuppurainen käynnistää pickup-mallisen neliveto-Nissaninsa. Hän suuntaa autonsa Darimun maakunnan keskuskaupungista Duphasta kohti Algan kylää. Algassa on menossa parhaillaan uusien koululuokkien rakennusprojekti, joka on osa Ulkoministeriön ja Kansanlähetyksen rahoittamaa Darimun maaseudun kehittämisprojektia. Tuppurainen toimii hankkeessa teknisenä neuvonantajana. – Jos tie olisi kunnossa, se ei hyödyttäisi ainoastaan kaupantekoa. Myös kulkeminen Duphan terveyskeskukseen helpottuisi….

Darimu_OK

Kansanlähetyksen lähetystyöntekijä Raimo, ”Aki”, Tuppurainen käynnistää pickup-mallisen neliveto-Nissaninsa. Hän suuntaa autonsa Darimun maakunnan keskuskaupungista Duphasta kohti Algan kylää. Algassa on menossa parhaillaan uusien koululuokkien rakennusprojekti, joka on osa Ulkoministeriön ja Kansanlähetyksen rahoittamaa Darimun maaseudun kehittämisprojektia. Tuppurainen toimii hankkeessa teknisenä neuvonantajana.

– Jos tie olisi kunnossa, se ei hyödyttäisi ainoastaan kaupantekoa. Myös kulkeminen Duphan terveyskeskukseen helpottuisi. Nyt tietä ei pysty kulkemaan autolla tai mopotaksilla, vaan ihmisten täytyy kantaa esimerkiksi sairaskohtauksen saanutta useita kilometrejä jalan, Aki Tuppurainen selittää.

Tien rakentamisen ja uusien koulurakennusten lisäksi Darimun maaseudun elinolosuhteiden kehittämisprojektissa autetaan hyvin köyhissä oloissa eläviä naisia, muun muassa eläinhankkeen ja rahansäästöhankkeen avulla.

– Etiopiassa naisten toiminta on perinteisesti rajoittunut kotitalouden töihin. Kehitystoiminnan myötä he voivat saada lisää tuloja ja auttaa perheitään. Lasten lähettäminen kouluun ja lääkkeiden hankkiminen tulevat mahdollisiksi. Siksi haluamme voimaannuttaa naisia, Darimun projektitiimin johtaja Tadesse Jima kertoo.

 

Lue lisää Darimun kehitysyhteistyöprojektista uusimmasta Uusi Tie -lehdestä.