Kategoria

Lehden numero

Kirjoittaja

Nukun huonosti yön ja kaksi seuraavaa

Saatetaan ajatella, että kirkon suuriin haasteisiin ja vaikeuksiin vastataan sillä, että taistellaan, riidellään ja ehkä pyritään siihen, että nämä tai nuo saadaan kirkosta pois. Tuskin vastataan.

Uuden kynnyksellä

Mitä sinulla on kädessäsi? Käytä sitä rohkeasti siellä missä olet. Kysele myös rukoillen, kutsuuko Jumala sinua johonkin uuteen.

Ymmärretäänkö puhe synnistä väärin?

Ihmisellä voi olla hyvinkin korkea omanarvontunto, vaikka hän samalla näkee itsensä syntisenä. Näin voi olla, koska sama ihminen näkee itsensä myös Jumalan luomana, rakastamana ja Kristuksessa armahdettuna.

Mistä on kysymys? Opetuslapseus

Nyt puhutaan opetuslapseudesta. Mistä siinä on kysymys? Onko se jotain, mihin tulisi pyrkiä? Tekeekö opetuslapseus osasta uskovia vähän ”parempia”: sitoutuneempia ja enemmän hedelmää tuottavia?

Shofar soi Raamatussa

Kristillisissä rukouskokouksissa käytetään juutalaista rituaalisoitinta shofaria. Monille se on taisteluase rukouksessa ja muistutus Herran tulon päivän läheisyydestä.

Jumala tiesi Anun unelmat

Oletko kuullut tarinoita, jotka alkavat: ”Herra lähetä minut, mutta älä Afrikkaan”, ja sitten henkilö päätyy, minnepä muualle kuin Afrikkaan? Tämä on toisenlainen lähetysstoori.