Alas astunut Jumala

Uutta testamenttia lukiessa voi huomata, kuinka evankelistat usein ilmaisevat jonkin tapahtuneen, jotta kirjoitukset kävisivät toteen. He tarkoittavat sillä sitä, että Jeesuksen elämässä toteutui se, mitä Vanha testamentti oli ennalta kertonut Messiaasta. Vanhassa testamentissa on useita Jeesuksen syntymään ja joulun sanomaan liittyviä ennustuksia. Eräs vähemmän huomiota saanut ennustus on 2. Mooseksen kirjan kolmannessa luvussa. Siinä Jumala...

Raamattuopetus_OK(1)Uutta testamenttia lukiessa voi huomata, kuinka evankelistat usein ilmaisevat jonkin tapahtuneen, jotta kirjoitukset kävisivät toteen. He tarkoittavat sillä sitä, että Jeesuksen elämässä toteutui se, mitä Vanha testamentti oli ennalta kertonut Messiaasta.

Vanhassa testamentissa on useita Jeesuksen syntymään ja joulun sanomaan liittyviä ennustuksia. Eräs vähemmän huomiota saanut ennustus on 2. Mooseksen kirjan kolmannessa luvussa. Siinä Jumala ilmestyy Moosekselle palavassa pensaassa ja sanoo: ”Minä olen astunut alas vapauttamaan heidät egyptiläisten kädestä ja johdattamaan heidät siitä maasta hyvään ja tilavaan maahan.” (2. Moos. 3:8. KR33)

Miten tämä jae liittyy Jeesuksen syntymään?

 

Lue lisää uusimmasta Uudesta Tiestä.