Ensin valitaan kanta, sitten etsitään perustelut

– Ei voi sanoa, että kirkolla on eettisissä kannan­otoissa yksi linja, pikemminkin kyse on jatkumosta. Kannanottojen välisiä eroja selittää osin se, että niissä etsitään perusteluja siihen, mitä halutaan sanoa, toteaa väitös­kirjatutkija Tuomas Hynynen.

Erilaisia rakentajia

Suomessa syntyy yhä enemmän uusia seurakuntia. Keitä uudet yhteisöt tavoittavat ja mihin seurakuntien perustamisella pyritään? Kysyimme asiaa One Way Missionin, Suomen Vapaakirkon ja Suomen ev.lut. lähetyshiippakunnan johtajilta.

Mikko Matikaisen elämän suunta muuttui, kun selkä petti

Työskenneltyään 13 vuotta kirkkoherrana Matikainen joutui sairaslomalle kovien selkäkipujen vuoksi. Mies, joka oli vähällä halvaantua, toimii nyt Kansan Raamattuseuran koulutuspalvelujen johtajana ja kiertää kouluttamassa Kristus-keskeisestä L10T-elämäntavasta.

Kunnes avioero teidät erottaa

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kanta avioeroon on muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana. Miten ja miksi kirkon käsitys on muuttunut? Entä millaista on työskennellä seurakuntapappina, joka ei vihi eronneita?

AlfaStudio: Mureneeko kansankirkko?

Kirkon jäsenmäärä laskee kiihtyvää vauhtia. Keitä kirkkoon jää ja millainen on kansankirkon tulevaisuus? Tästä keskustellaan Uuden Tien toimittamassa AlfaStudiossa 25.4. klo 19.