10 tapaa tehdä lähetystyötä

KUVA: HANNU KORPELA Kysyykö sinun lapsesi tai lapsenlapsesi, mitä on lähetystyö? Tässä napakka lista siitä, mitä se käytännössä on. Jeesus käski julistaa evankeliumia kaikille kansoille: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.” (Matt. 28:19) Samoin Jeesus tahtoo, että me rakastamme jokaista ihmistä kahdella tavalla. Ensinnäkin...

rtuopetus
KUVA: HANNU KORPELA

Kysyykö sinun lapsesi tai lapsenlapsesi, mitä on lähetystyö? Tässä napakka lista siitä, mitä se käytännössä on.

Jeesus käski julistaa evankeliumia kaikille kansoille: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.” (Matt. 28:19)

Samoin Jeesus tahtoo, että me rakastamme jokaista ihmistä kahdella tavalla. Ensinnäkin niin, että hän saa kuulla ilosanoman Jeesuksesta ja toiseksi niin, että hän saa kokea Jumalan rakkautta meidän kauttamme ihan käytännössä (Matt. 25:35-36). Seuraavassa on lueteltu tapoja tehdä tällaista rakastavaa lähetystyötä:

1. Maailmassa on paljon lapsia, joilla ei ole mahdollisuuksia käydä koulua joko siksi, ettei ole kouluja tai että köyhyys estää koulunkäynnin. Koulunkäynti ei aina hirveän kivalta tunnu, mutta se on mittaamattoman tärkeää. Koulussa opitaan paljon sellaista, josta on hyötyä koko elämän ajaksi. Yksi niistä taidoista on lukemaan oppiminen. Lähetystyössä on tärkeää, että jokaiselle annetaan mahdollisuus itse lukea Raamattua. Mekin haluamme osoittaa rakkautta köyhien maiden lapsille mahdollistamalla heidän koulunkäyntinsä. Surkeissa koululuokissa oppiminen on lähes mahdotonta, ja siksi haluamme rakentaa uusia kouluja.

2. Jos sinulla on jano, niin haluaisitko juoda kuravettä? Tuskinpa. Puhdas vesi on jokaiselle tärkeää terveyden takia. Etiopiassa on paljon avonaisia lähteitä, joista ihmiset hakevat vettä, mutta koska ne ovat avoimia, pääsevät eläimet myös juomaan sieltä ja samalla likaavat veden ulosteella. Tämän takia lähteet on suojattava ja katettava. Paikalliset ihmiset ovat kuitenkin niin köyhiä, ettei heillä ole siihen varaa. Kansanlähetys on saanut osoittaa rakkautta suurelle joukolle ihmisiä suojaamalla lähteitä ja rakentamalla kaivoja.

3. Jos sinä sairastut, niin sinulla on täällä Suomessa hyvät mahdollisuudet käydä lääkärissä ja voit saada sairauteesi sopivia lääkkeitä. On köyhiä maita, joissa ei ole pystytty järjestämään kunnollista sairaanhoitoa. Keski-Aasiassa ja Lähi-Idässä olemme saaneet tehdä aivan upeaa sairaanhoito- ja mielenterveystyötä. Valtavat määrät ihmisiä kärsivät aivan suotta, koska on olemassa apuja sairauksiin, mutta köyhissä maissa apua ei pystytä antamaan. On mielettömän hienoa, että me saamme osoittaa Jumalan rakkautta tällaisten palvelujen kautta ja siten avata myös ihmisten sydämiä ottamaan vastaan ilosanoman Jeesuksesta.

4. Etiopiassa on paljon lapsia, joiden vanhemmat ovat kuolleet, ja näille lapsille olemme hankkineet Suomesta kummeja, jotka antavat kuukausittain pienen summan rahaa näiden lapsien auttamiseksi. Niin he saavat kodin, ruuan, vaatteet, hoidon ja koulunkäyntimahdollisuuden.

5. On ihmisiä, jotka elävät monenlaisissa peloissa, tai uskonnot sitovat heitä väärällä tavalla. Jumala loi ihmisen elämään Hänen yhteydessään. Jos ihmiseltä puuttuu usko Jumalaan, hän kokee tyhjyyttä ja sydämessään kaipaa päästä Jumalan yhteyteen. Mutta jos joku ei ole koskaan kuullut Jeesuksesta, niin ei hän voi uskoa. Kansanlähetys haluaa lähettää lähetystyöntekijöitä ympäri maailmaa, jotta ihmisillä olisi mahdollisuus kuulla ilosanomaa Jeesuksesta ja usko voisi syntyä heidän sydämissä.

6. On myös maita, joihin ei voida lähettää lähetystyöntekijöitä. Tällaisiin maihin voidaan kuitenkin lähettää televisio- ja radio-ohjelmia. Tällä tavoin miljoonat ja miljoonat ihmiset saavat kuulla ilosanomaa Jeesuksesta.

7. Meillä suomalaisilla on suuri etuoikeus, kun saamme lukea Raamattua omalla kielellämme. Maailmassa on vielä valtavasti sellaisia kieliä, joille ei ole käännetty Raamattua lainkaan. Vaikka osaisikin jotakin vierasta kieltä, niin vieraalla kielellä on kuitenkin aina vaikea ymmärtää, mitä joillakin sanoilla ja lauseilla todella tarkoitetaan. Siksi on tärkeää, että Raamattua saa lukea ja kuulla omalla kielellä.

8. Meillä Suomessa on jokaisessa kaupungissa ja kunnassa kirkko ja monissa useitakin kirkkoja, joissa voimme kuulla opetusta Jeesuksesta. Kirkkorakennus on hyvin tärkeä. Jo pelkkä kirkkorakennus risteineen kertoo mahdollisuudesta kuulla Jumalan rakkaudesta. Olemme saaneet olla mukana rakentamassa kirkkoa joissakin maissa: Japanissa Awajin seurakunta sai tänä vuonna todella kauniin kirkon, Siperiassa rakennetaan parasta aikaa kirkkoa Karatusan kylään. Myös Etiopiassa olemme saaneet olla rakentamassa kirkkoja. Kyläkirkko Etiopiassa saattaa olla hyvinkin vaatimaton, mutta se on valtavan tärkeä paikka kyläläisille.

9. Ihmiset kantavat monenlaisia taakkoja sydämissään ja etsivät auttajaa, jolle voisi surunsa ja huolensa kertoa. On paljon yksinäisiä, jotka odottavan jonkun tulevan hänen ystäväkseen. Seurakunnassa he voivat löytää parhaan ystävän eli Jeesuksen ja lisäksi saavat muista uskovista itselleen ystäväjoukon.

10. Jokaisella ihmisellä on oikeus kuulla sanomaa Jeesuksesta. Usko syntyy kuulemisesta, ja siksi on välttämätöntä, että lähetämme lähetystyöntekijöitä julistamaan Jumalan sanaa eri puolille maailmaa. Aina ei ole suuria joukkoa kuuntelemassa, mutta välillä ovat kirkkosalit tupaten täynnä. Jokainen lapsi ja aikuinen on Jumalalle yhtä rakas ja jokaisen Jumala on luonut taivasta varten. Jumala odottaa, että voisi armahtaa jokaista. Ihmiset kaikkialla maailmassa etsivät Jumalaa ja sydämeensä iloa ja rauhaa, mutta vain Jeesus voi ihmisen pelastaa. Vain Jeesus voi antaa synnit anteeksi. Suurinta on se, että ihmisen kohdalla saa toteutua Jeesuksen sanat: Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu.

Lue lisää rohkaisevia juttuja lähetystyöstä joka viikko Uusi Tie -lehdestä. Tilaa lehti tästä.