Naapurit kuin eri maailmasta

Etelä-Korea ja Pohjois-Korea marssivat yhdessä käynnissä olevien olympialaisten avajaisissa, vaikka näillä mailla ei ole edes virallista rauhansopimusta. Vuosikymmenten aikana Koreat ovat kehittyneet täysin päinvastaisiin suuntiin.

Aatteet ja uskonnot viivalla

Valtiotieteiden tohtori Jouko Jääskeläinen vertailee eri uskontoja ja aatteita ja pohtii, mitä niistä kannattaa ottaa tai jättää, kun etsitään hyvää tulevaisuutta ja yhteiskuntaa.

”Aamen” ja myrsky yhä pauhaa

Harvey, Irma ja Maria. Nämä nimet annettiin viime vuonna Amerikkaa runnelleille hirmumyrskyille. Samalla tavalla me voimme antaa nimiä omille myrskyillemme. Avioero. Masennus. Työttömyys.

Valheiden verkossa

Miksi valehtelemme? Onko se aina väärin? Mitä ovat valeuutiset? Kysymyksiin vastaa psykologian emeritus professori Markku Ojanen.

Tukipari

Markku ja Maria Ihonen ovat auttaneet satoja aviopareja heidän vaikeuksissaan. Yhdeksän kymmenestä on päässyt niiden yli. – Parit tietävät meistä, että olemme olleet samassa tilanteessa, mutta emme ole enää. Se herättää toivoa.

Kekseliäisyyttä, iloa ja pelkojen voittamista

Aki ja Pirkko Tuppuraisella on takanaan elämäntyö Etiopiassa. Alusta asti heillä on ollut laaja lähettäjärinki. Se on tehnyt paljon muutakin kuin tukenut taloudellisesti. – Lähetystyö ei olisi onnistunut, jos ei olisi ollut työtovereita siellä ja työtovereita Suomessa, aviopari painottaa.