Yhteisöllisyys on rehellistä arjen jakamista

– Entä jos seurakuntayhteys olisikin enemmän kuin istumista kirkonpenkissä kerran viikossa? kysyy kirkon yhteisöllisyyttä tutkiva dokumentaristi Aki-Ville Auvinen. Hän toivoo, että yhä useammat löytäisivät seurakunnasta yhteisön, joka on kuin laajennettu perhe.

Osana sukupolvien tarinaa

Kainuulainen Timo Kyllönen arvostaa kotiseutunsa perintöä: kaunista luontoa ja kristillisiä arvoja. Ne ovat mukana myös miehen uunituoreessa esikoisromaanissa.

Kuka pysähtyy auttamaan?

Samaria on tehnyt kristillistä sosiaalityötä 50 vuoden ajan. Järjestön nimi muistuttaa työn ytimestä: Raamatun kertomuksessa laupias samarialainen pysähtyi auttamaan hädässä olevaa, jonka ohi muut kulkivat.

Pyhiinvaelluksella Pohjolassa

"Kesällä 2017 marssin silloisen työnantajani puheille kysymään, voisinko ottaa syksyllä reilun kuukauden palkatonta lomaa”, muistelee Säde Loponen. Hän oli saanut idean lähteä pohjoismaiselle St. Olavsleden -pyhiinvaellusreitille.

Hallitsetko suhdettasi teknologiaan?

Teknologia ja sosiaalinen media muuttavat suhdettamme itseemme, toisiimme ja Jumalaan. Ne aiheuttavat kamppailuja uudenlaisten häiriötekijöiden ja kiusausten kanssa. Hallitseeko teknologia meitä, vai osaammeko pitää sen oikealla paikalla elämässämme?