”Tarvitaan niitä, joilla on aikaa ei vielä -uskovien vierellä viipymiseen.”

”Toimita talosi, sillä sinä kuolet.” Näin radikaalisti sanoi tällä viikolla arvostettu eläkkeellä oleva Kansanlähetyksen työntekijä. Sanat olivat alun perin Herran sanat kuningas Hiskialle. Työntekijämme tarkoitti it­seään ja päätti aloittaa elämässään uuden vaiheen, johon liittyi kuoleman huomioiminen. Elämäntehtävä on pääosin suoritettu, muistioita ja mappeja on nyt siivottu sekä testamentti tehty. Viisas arvioi mennyttä elämää ja valmistautuu…

mika syvatty ok_rgb”Toimita talosi, sillä sinä kuolet.” Näin radikaalisti sanoi tällä viikolla arvostettu eläkkeellä oleva Kansanlähetyksen työntekijä. Sanat olivat alun perin Herran sanat kuningas Hiskialle. Työntekijämme tarkoitti it­seään ja päätti aloittaa elämässään uuden vaiheen, johon liittyi kuoleman huomioiminen. Elämäntehtävä on pääosin suoritettu, muistioita ja mappeja on nyt siivottu sekä testamentti tehty.

Viisas arvioi mennyttä elämää ja valmistautuu tulevaan. Kuluneena vuotena Kansanlähetyksessä on ollut nousussa evankelioimistyö ja lähetystyö Eurooppaan saapuvien maahanmuuttajien keskellä. Evankelioimisen teologian voi tiivistää neljään osaan: a) Jumala on luonut jokaisen, b) synnin vuoksi jokainen on erossa Jumalasta ja kadotuksen alainen, c) Jeesus tuli pelastamaan syntisiä ja d) jokainen voi pelastua uskomalla Jeesukseen. Sanoma on saatava kuuluviin. Hyviä käytäntöjä ovat erilaiset kurssit, ryhmät raamattupiireistä jumalanpalvelusyhteisöihin, kirjallisuuden jakaminen ja kotiseurat. Evankelistojen erityinen tehtävä on kiertää ja kutsua ihmisiä Jumalan valtakuntaan. Evankelistat eivät kuitenkaan ratkaise evankelioimisen haastetta. Kristikunta Suomessa ei kaipaa vain puhujapöntöissä loistavia esiintyjiä vaan uskovien joukkoliikettä, jossa ihmistä lähelle menevä rohkea kristillisyys vaikuttaa ja kutsuu uskoon kirkoissa ja sen seinien ulkopuolella. Tarvitaan niitä, joilla on aikaa ”ei vielä”-uskovien vierellä viipymiseen.

Lähetimme tänä vuonna työntekijöitä maahanmuuttajien tavoittamiseen Ateenaan ja Berliiniin. Kaikessa lähetystyössämme haluamme keskittyä ennen kaikkea evankeliumin julistamiseen. Taloudellisesti tämä ei ollut Kansanlähetykselle helppo vuosi. Testamentit ovat pitäneet talouttamme pystyssä lähetystyön kulujen kasvaessa muun muassa kohdemaiden lisääntyvän verotuksen ja heikentyneen euron tähden. Tässä tilanteessa minua ilahduttaa lisääntyvä kuukausilahjoittajien joukko. Ensi vuoden tavoitteeksi asetimme 1 000 uuden kuukausilahjoittajan määrän. Tämä on todella rohkea tavoite, johon etsimme sitoutujia.

Alussa mainitut sanat saavat aikaan oman elämäni tutkistelun. Kun katselen historiaani taaksepäin, nousee kiitollisuus rikkaasta elämästä. Vuonna 1990 tulin opiskelemaan Raamattukouluun Ryttylään, jossa sain opetusta, kuljeskelin pimeitä kujia ja rukoilin johdatusta. Olen saanut 22 työvuoden aikana suuren ystäväverkoston. Kansanlähetyksen kolmen avainsanan näky – Raamattu, herätys ja lähetys – sytyttää vieläkin.

Minäkin joudun joskus toimittamaan taloni. Silloin tärkeintä on se, että tunnen Jeesuksen Kristuksen pelastajanani ja olen uskon perusteella Jumalan lapsi. Miksi julistaisin ihmisille jotain muuta evankeliumia kuin sitä, mikä pystyy pelastamaan minut ja tuomaan ilon ja onnen elämääni? Iloitsen joulun sanomasta: ”Herra, nyt sinä annat palvelijasi rauhassa lähteä… minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi.”