Poika, joka ei käynytkään taivaassa

Kevin Malarkey ja hänen kuusivuotias poikansa Alex joutuivat vuonna 2004 vakavaan auto-onnettomuuteen. Sen seurauksena Alex halvaantui. Eloon jääminen näytti mahdottomalta. Kun Alex kuitenkin heräsi kahden kuukauden kuluttua koomasta, hänellä oli kerrottavanaan uskomaton tarina. Hän selitti käyneensä taivaassa tajuttomana ollessaan. Hän oli kuullut musiikkia, nähnyt enkeleitä, tavannut Jeesuksen ja keskustellut hänen kanssaan. Kevin Malarkey kirjoitti poikansa…

leif-pkKevin Malarkey ja hänen kuusivuotias poikansa Alex joutuivat vuonna 2004 vakavaan auto-onnettomuuteen. Sen seurauksena Alex halvaantui. Eloon jääminen näytti mahdottomalta. Kun Alex kuitenkin heräsi kahden kuukauden kuluttua koomasta, hänellä oli kerrottavanaan uskomaton tarina. Hän selitti käyneensä taivaassa tajuttomana ollessaan. Hän oli kuullut musiikkia, nähnyt enkeleitä, tavannut Jeesuksen ja keskustellut hänen kanssaan.

Kevin Malarkey kirjoitti poikansa kertomuksen perusteella kirjan The boy who came back from heaven. Kirja päätyi New York Timesin bestseller-listalle, ja sitä on myyty maailmalla noin miljoona kappaletta. Kirja on myös käännetty suomeksi nimellä: Poika joka palasi taivaasta (Kuva ja Sana).

On vain yksi suuri ongelma. Tämän kuun alussa Alex Malarkey perui kaiken. Nyt 16-vuotias Alex kirjoittaa: ”Minä en kuollut. Minä en mennyt taivaaseen. Sanoin käyneeni taivaassa, koska ajattelin, että saisin sitä kautta huomiota.” Huijasiko Alex Malarkey siis 6-vuotiaana herättyään koomasta? Ja onko hän pitänyt valheestaan kiinni kaikki nämä vuodet? Sen tietää ilmeisesti vain Alex itse, tai hänen vanhempansa. Alexin vanhemmat ovat eronneet ja hän asuu nyt äitinsä kanssa. Äiti on jo pitkään väittänyt kirjan sisältävän epätotuuksia, muttei ole yksilöinyt niitä. Äiti on myös sanonut, ettei rullatuolissa istuva Alex ole itse koskaan saanut senttiäkään kirjan tuotoista, vaan kaikki on mennyt isälle.

Koko asiasta on ymmärrettävästi syntynyt laaja keskustelu Yhdysvalloissa. Kirjan alkuperäinen amerikkalainen kristillinen kustantaja, Tyndale House Publishers, on vetänyt kirjan oheistuotteineen pois myynnistä. Samoin on tehnyt kirjan suomenkielinen kustantaja Kuva ja Sana.

Malarkeyn kirja kuuluu kokonaiseen uuteen kirjallisuuslajiin, jota on alettu kutsua ”taivasturismi”-kirjallisuudeksi. Malarkeyn kirjan lisäksi muita suomennettuja, enemmän tai vähemmän kristillisiä alan kirjoja ovat muun muassa: 90 minuuttia taivaassa (Kuva ja Sana), Taivas on totta (KKJM) ja Totuus taivaasta (WSOY).

Muutama vuosikymmen sitten meillä oli Yhdysvalloista alkanut enkelikirja-buumi. Nyt on meneillään taivaassakäynti-buumi. Totuus enkeleistä tai taivaasta ei kuitenkaan löydy 6-vuotiaan, eikä 16-vuotiaan eikä edes 60-vuotiaan kokemuksista. Totuus tuonpuoleisesta, enkeleistä ja demoneista, taivaasta ja helvetistä, löytyy Raamatusta, Jumalan sanallisesta ilmoituksesta ihmiskunnalle.

Tunnustaessaan keksineensä oman taivaassa käymisensä Alex Malarkey sanoi samalla jotakin, mitä soisi kaikkien ajattelevan: ”Kun esitin nuo väitteet, en ollut koskaan lukenut Raamattua. Ihmiset ovat hyötyneet valheista ja hyötyvät edelleen. Heidän pitäisi lukea Raamattua, siinä on tarpeeksi. Raamattu on ainoa totuuden lähde. Mikään ihmisten kirjoittama ei voi olla erehtymätöntä. – – Haluan koko maailman tietävän, että Raamattu on riittävä.”
Vaikka Raamattukin on ihmisten kirjoittama, se on samanaikaisesti Jumalan omaa sanaa. Se puhuu täysin luotettavasti kaikesta siitä, mitä se opettaa. Se sisältää myös kaiken sen, mitä meidän tarvitsee tietää taivaasta ja siitä, miten sinne oikeasti pääsee.